Världsmästaren tar över i simklubben

Fyra VM-guld, 13 EM-guld och dessutom flera världsrekord. Det är en kvalificerad simskolechef som Kungsbacka simsällskap har kontrakterat i form av Emma Igelström.

– Emma har mycket på sin meritlista men det är framförallt hennes stora kunskap inom simning, motivation och ledarskap som gör att hon passar så bra i den här rollen, säger KSS ordförande Peter Lundin i ett pressmeddelande.

Under onsdagen blev det officiellt att den förra världsrekordinnehavaren i bröstsim tar över som ansvarig för klubbens simskola. Emma Igelström har under flera år varit engagerad som ideell tränare och känner verksamheten väl. Hon efterträder Marina Brohammer som fått en anställning hos Västsvenska simförbundet.

– Äntligen är jag tillbaka till simningen på heltid i en förening under stark utveckling. Det skall bli fantastiskt roligt att leda och vidareutveckla klubbens simskola som är så viktig för rekrytering av nya simmare och för klubbens ekonomi, säger Emma Igelström.

Förutom stor framgång i simbassängen har Emma Igelström, ursprungligen från Karlshamn men numera boende i Onsala, deltagit i Mästarnas mästare i SVT vid två tillfällen och har varit expertkommentator på Radiosporten. Dessutom var hon i samband med boksläppet av Simmar-Emma: Min kamp mot bulimin mycket öppenhjärtig kring hennes åtta års långa kamp mot ätstörningar.

Martin Björklund

martin.bjorklund@kungsbackaposten.se