Varla tog revansch i nyckelmötet

Varla IBK hakar på toppkvartetten i innebandyettan. Tack vare revansch mot Pixbo Wallenstam med 4–1 (1–1, 1–0, 2–0). – Det kunde ha gått hur som helst, säger Varlatränaren Jonas Gustafsson.

Varla jagar en play off-biljett till allsvenskan. Pixbo likaså. På lördagen kan kungsbackalaget hakat av Pixbo när gästerna besegrades i Aranäshallen.

Därmed tog också Vara en gruvlig revansch för storförlusten i höstas. Då blev det förlust med hela 4–11.

Revansch var det också för målvakten Christoffer Pålsson som då gjorde sin första division 1-match. Nu gjorde han sin andra – och fick både revansch på Pixbo och sig själv.

– Vi gjorde ingen bra match där. Fruktansvärt kul för Christoffer. Vi gjorde ingen bra match där så det var hela laget, men Christoffer var heller inte nöjd så det här var självklart kul för honom, tycker Varlatränaren Jonas Gustafsson.

Den här gången var det betydligt jämnare. Visserligen fick Varla en drömstart efter att Anton Åkerblom gjort 1–0 redan efter 1.24. Men sedan dröjde det fram till slutet av den första period då nästa mål kom – och då var det en kvittering av Pixbo.

Matchen stod sedan och vägde och att det var jämnt visar också den totala skottstatistiken (24–24). Men med 30 sekunder kvar av mittenakten stod Linus Almqvist för ett mycket viktigt psykologiskt mål när han slog in framspelningen av Adam Davidsson. I slutet av matchen avgjorde hemmalaget definitivt genom mål av Fabian Kennedy och just Adam Davidsson.

– Det var jämnt hela vägen och kunde ha gått åt vilket håll som helst, anser Gustafsson.

Nästa match, lördagen 9 februari väntar bortamöte med Fristad.

– Det blir tufft. De är desperata att klara sig kvar och för oss handlar det om att säkra kontraktet. Vi är nykomlingar och det gäller att inte sväva iväg, menar Varlatränaren.

Lars Aronsson

lars.aronsson@kungsbackaposten.se

Innebandy

Division 1 västra götaland herrar

Varla IBK–Pixbo Wallenstam IBF 4–1 (1–1, 1–0, 2–0)

Målen, Vara: Anton åkerblom, Linus Almqvist, Fabian Kennedy, Adam Davidsson.