Stora siffror när Varla förlorade

Trots att Varla IBK vann skotten med 33–28 så blev det en klar förlust med 3–9 mot bottenlaget Fristads GoIF.– Fristad fick spelet exakt dit de ville, menar coach Christoffer Lindroos.

När Varlas tränare Christoffer Lindroos får beskriva den första perioden i bortamatchen mot Fristad så menade han att hans killar kunde gjort upp emot fem-sex mål med alla chanser laget hade.

Vad det stod när signalen ljöd för 20 minuters spel?

4-0. Till Fristad!

– De gör fyra identiska mål där vi tappar bollen på mittplan och vi förlorar duellen. Med normal utdelning så hade det varit vi som varit i ledningen. Vi har inte marginalerna samtidigt som Fristad är effektiva, säger Lindroos.

Den andra perioden blir bättre. Ja, ”den bästa perioden den här säsongen” enligt coach Lindroos. En period som Varla vinner med 2–1 och är så när även en 5–3-reducering.

– Hade vi gjort 5–3 kunde det blivit annorlunda inför den sista perioden där vi istället gör den sämsta perioden för säsongen.

Sämsta perioden för säsongen ja. Minst sagt. Fristad gör mål på allt och går från 5–2 till 9–3.

Stora siffror i en match där Varla hade chansen att gå upp till en fjärdeplats i ettan.

– Det är ganska ovanligt för oss att tappa oss så här. Men jag är inte orolig. Vi gör en bra säsong och nästa match kommer inte se ut så här, avslutar Lindroos.

Simon Norberg

sporten@kungsbackaposten.se

Innebandy

Division 1 västra Götaland

Fristads GoIF-Varla IBK 9–3 (4–0,1–2, 4–1)

Målskyttar Varla: Joakim Strand, Marcus Löfwander och Linus Almkvist.