Specialisterna i Hanhals måste öva

I spel fem mot fem är Hanhals bra. Men laget behöver träna box- och powerplay. Det är tränaren Niclas Högbergs analys av inledningen.

Efter att ha tagit poäng i de två första matcherna har Hanhals nu förlorat tre raka matcher, senast med 3-2 borta mot Vimmerby på söndagen.

– Vi är drabbade av en special team disaster, säger Niclas Högberg.

Och på svenska innebär det?

– Att vi är bra fem mot fem, men när vi spelar med special team, alltså boxplay eller powerplay, så har det inte fungerat alls. Ett exempel är matchen mot Kallinge. Där spelade vi 3-3 och 1-0 när vi var lika många på plan. Det som skilde var när vi var en mer eller en mindre. Resultatet, 8-3,speglar inte matchbilden alls, säger Niclas Högberg.

Då förstår ni att det har tränats extra flitigt på powerplay och boxplay i ishallen i Kungsbacka. Enligt Högberg har det sett bra ut på träning.

– Frågan är då om nivån på våra träningar är så bra som man kan önska i ettan. Vårt spel i box- och powerplay har varit under all kritik, men det är ett spännande läge. Jag tycker att vi är ett väldigt bra lag i grunden.

Vad krävs för att fixa till detta?

– Det krävs en tydlighet och tålamod, kanske framförallt tålamod. Och att vi som jobbar med det inte påverkas av yttre omständigheter. Det här kommer så klart att vända. Men det är alltså anledningen till att vi har varit så ojämna resultatmässigt inledningsvis, säger Niclas Högberg.

Närmast väntar Troja på hemmais i morgon onsdag klockan 19.00.

Tobias Sandblom

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se