Här är spelarna i Tölö IF. Några av dem lånades ut till LGM för att få en jämnare match. Motståndarna tackade sedan för den vänliga gesten. Foto: Per Lidman

Solskenshistoria mitt i ösregnet

När Falkenbergslaget LGM kom till Hamravallen saknades spelare. Då ställde Tölö upp och lånade ut sex av sina egna. Nu har Kungsbackalaget fått ett tackbrev från motståndarna.

– Kul att det uppskattades, det är bra för tjejfotbollen, säger Tölös tränare, Ted Jarl.

Ungdomsidrotten får ofta svarta rubriker på grund av föräldrar som inte kan uppföra sig. Men här kan Kungsbacka-Posten bjuda på en solskenshistoria.

LGM är en sammanslutning av flera lag, Långås, Glommen och Morup. Men trots det saknade Falkenbergskoalitionen spelare när de skulle möta Tölö i serien för flickor födda 2005.

– De undrade om vi kunde spela åtta mot åtta istället, så att de kunde ha en avbytare, eftersom vi normalt spelar nio mot nio. Men det kändes lite tråkigt. Jag frågade om de kunde låna några av våra spelare så att det blev en roligare match, säger Ted Jarl.

Flickor födda 2005 spelar tre halvlekar och Ted Jarl frågade om sex av hans spelare kunde tänka sig att lira med LGM. Utan problem fick han sex frivilliga.

– Det var faktiskt fler än sex som räckte upp handen. Ingen tycker väl det är kul att sitta på bänken. Speciellt inte när det regnar.

Matchen slutade 2–2 i hällregnet. Efteråt var det idel glada miner. Tölö fick ett tackbrev av gästerna.

”Ungdomsfotbollen visade sig från sin bästa och roligaste sida. Det överraskar oss allihop”, skriver klubben angående utlåningen.

Mejlet fortsätter:

”Det skrattades och kämpades på ett sätt som vi aldrig sett tidigare. Efteråt kom flera stycken och sa ‘Vad roligt det var att få spela med er’.

Ted Jarl:

– Jag tänkte inte så mycket på det. För vår del var det också roligt eftersom alla fick spela mer. Vi är 38 spelare i truppen, men jag vet att det är kämpigt med tjejfotboll på den halländska landsbygden. Där är också ödmjukheten stor, det var väldigt roligt att det blev en så bra match och att vi kunde hjälpa till. Vi gjorde till och med mål på oss själva.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar