Snabbast av alla på klassisk bana

När tidskörningen avgjordes på klassiska LeMans var en tolvåring från Frillesås snabbast av alla. Philip Victorsson körde i mål först av alla 119 deltagare.

Framgångarna i karting-overallen fortsätter för Philip Victorsson. Han hade lyckats kvalificera sig till den internationella finalen i X30 på klassiska LeMans i Frankrike.

– Vi började med träning söndag till onsdag och det kändes skapligt hela tiden, säger Philip Victorsson.

På onsdagskvällens sista varv, under tidskörningen, slog han till med den snabbaste tiden av alla. Det innebar att han var etta av alla 119 deltagare från en mängd olika länder.

Under kvalet lyckades han åter bra, han var ömsom tvåa eller trea förutom i sista racet då han blev påkörd av en motståndare och slutade på plats 22. Men poängen räckte till en tolfteplats.

– Körningen blev tuffare ju närmare final vi kom, säger Philip Victorsson.

I förfinalen blev han han åter påkörd och slutade på plats 28. Men till själva finalen tuffade han till sig rejält och körde upp sig med hela tio platser och slutade på 18:e plats av 119 deltagare.

– Det här var en väldigt nyttig skola. Han körde bättre än de flesta andra och är med där uppe tillsammans med VM-åkarna, säger Philips pappa och coach, Martin Victorsson.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se