Petter Sikén, klubbchef för Kungsbacka simsällskap, är glad att de fick in så mycket pengar genom sponsorsimmet. Foto: Arkiv/Kajsa Sjölander.

Simmade in 70 000 till cancerfonden

Kungsbacka simsällskap ordnade ett sponsorsim för att samla in pengar till nya träningsredskap. En fjärdedel av pengarna går till Barncancerfonden.

– Det känns helt rätt, säger klubbchefen Petter Sikén.

På kvällen den 28 februari samlades simmare från hela klubben för ett sponsorsim. Resultatet blev cirka 200 000 kronor till klubbens egen verksamhet och 70 000 kronor till Barncancerfonden.

Hur gick det?

– Det gick jättebra, det var riktigt roligt. Vi hade ungefär hundra simmare i vattnet under tre timmar. Vi hade delat upp det i tre entimmesintervaller där simmarna fick simma så långt de kunde. Det ser ut att bli strax över 70 000 kronor till Barncancerfonden så det gick väldigt bra! Vi kommer göra en överlämning till dem på vårt årsmöte.

Varför gjorde ni det här?

– Vi hade ett träningsverktyg som vi var väldigt sugna på och som vi tror kommer vara jättebra för våra simmare. Då tänkte vi att vi gör en aktivitet för att samla in pengar till det, men samtidigt som vi gör det ville vi ge pengar till Barncancerfonden.

Vad är det för träningsverktyg?

– Det är en pryl som simmaren har på sig som hjälper till att mäta allt från andning till vilken hastighet de simmar i. Det blir mycket mer detaljerad feedback. Förutom träningsredskapet kommer vi kunna använda pengarna till lite andra saker. Varenda krona kommer gå till simmarna.

Hur många sponsorer hade ni?

– Det var en bit över hundra olika sponsorer, vi är fantastiskt glada över det engagemanget. Vi har haft många duktiga simmare och föräldrar som gått runt och pratat med personer och företag.

Hur känns det att kunna skänka 70 000 kronor?

– Det känns helt rätt. Det är jätteroligt att de kommer ut till oss också så att simmarna får höra vad de varit med och bidragit till. Barncancerfonden har två olika grenar kan man säga, en som ger pengar till forskning och en mer lokal som ger pengar till familjer som är drabbade. Vi kommer ge till den lokala delen.

Elvira Linderot

Relaterade artiklar
Fler artiklar