Frillesås BK tackade sina supportrar efter matchen i lördags när laget blev klart för elitserien. Foto: Christopher Kullenberg

Så hyllar kommunen nya elitserielaget

Frillesås bandy blev klara för elitserien i lördags. På onsdagskvällen ordnar kommunen firande för klubben.

Efter 7-4 mot Tranås i lördags var Frillesås klara för bandyn finrum.

Läs mer: Frillesås BK klart för Elitserien

– Detta är helt otroligt. Det fanns inte på kartan när vi började säsongen. Då harvade vi runt i hockeyhallar, förlorade träningsmatcher. Vi hade bra lag men förutsättningarna var usla. Nytt kontrakt, nån stans på mitten, då hade vi varit nöjda. Så går vi upp i serieledning och håller den, sa föreningens ordförande Lars-Johan Svanström efter matchen.

Efter avancemanget så kommer nu kommunen att fira laget på onsdagskvällen vid 18-tiden på Kung Frilles torg i Frillesås.

– Det är kommunens representanter som vill hylla laget och föreningen för det arbete som de har gjort. Ett hårt arbete som mynnande ut i det här avancemanget, säger Camilla Sjögren, kommunikatör på Kultur och fritidsförvaltningen i Kungsbacka kommun.

På den scen som byggts upp kommer kommunrepresentanter att hålla tal och tacka laget.

– Det kommer bli musik, ballonger och allmän festlighet. Det finns ett starkt stöd i Frillesås kring laget och det var många som var på matchen i lördags så vi hoppas att många kommer att komma för att fira laget, säger Sjögren.

Kajsa Lind

kajsa.lind@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar