Rysare på Sjöaremossen

Frillesås och Broberg hade var sin halvlek. De delade på poängen, 2-2 (1-0). Men det innebar att FBK halkade ner på jumboplats i elitserien. – Det var ändå en skön känsla efter matchen, säger tränaren, Joakim Björkman.

Fredagsmatchen på Sjöaremossen blev en riktig rysare. Frillesås tog kommandot och var klart bättre i första halvlek. Men liksom tidigare i elitserien hade FBK förtvivlat svårt att få mål på sina hörnor.

Frillesås är sämst i högsta serien på att förvalta hörnor. Trots att laget har specialgnuggat den delen blev det åter mållöst hörnmässigt mot Broberg/Söderhamn. Miss på samtliga elva hörnor medan gästerna från Hälsingland gjorde mål på en av åtta.

– Så är det. Men samtidigt var hörnorna mycket giftigare idag än tidigare. Vi hade en i stolpen bland annat. Tycker vi var fantastiskt bra i första halvlek, säger Jocke Björkman.

Frillesås inledde målskyttet. Fredrik Brandin satte urtjusigt 1-0 på volley efter 35 minuter.

I andra halvlek kom Broberg ut som ett nytt lag och satte hög press på hemmalaget. De lyckades vända matchen med två mål.

Sen kom FBK in i det igen. Helt rättvist gjorde Frillesås 2-2, åter genom Fredrik Brandin. Då återstod kvarten.

Hemmalaget hade sedan de bästa chanserna att avgöra matchen, men lagen delade rättvist på poängen.

– Det kunde ha gått precis hur som helst. Vi var ganska nära att avgöra, men som sagt, Broberg var också bra.

I och med att Tellus skrällde och slog Motala, ligger nu Frillesås sist i tabellen med sämre målskillnad.

– Vi kollar inte så mycket på tabellen utan vet att vi har det i egna händer. Känslan är faktiskt väldigt bra. Vi studsade tillbaka rejält den här matchen och spelade väldigt bra. Visst blev det jobvigare i andra, men vi redde ut det bra. Jag är väldigt nöjd med 80 av matchens 90 minuter, säger Joakim Björkman.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se