Psykologiskt krig inför match fyra

För Tobias Johnssons del blir det en kamp mot klockan. I övrigt är alla Aranässpelare redo för spel.

– All press ligger på Önnered nu, säger Aranäs tränare, Toni Johansson.

Läget såg hopplöst ut för HK Aranäs, underläge 2–0 i matcher i bäst av fem. Men storsegern senast, 31–22, gjuter nytt mot i Kungsbackakillarna.

– Det flyter på bra, vi har inte ändrat några rutiner under veckan som varit. Träningarna har sett bra ut och de som vi kan räkna med kan vara med, säger Toni Johansson.

Tobias Johnsson, som spelar vänsternia, går en kamp mot klockan. Han har problem med en axel och får behandling av Jenny Classon, medicinskt ansvarig för truppen.

– För att kunna slå Önnered måste vi göra en insats likt den vi gjorde senast. Ett bra anfallsspel där vi inte fastnar med bollen. Dessutom hade vi ett aggressivt försvar som gjorde att Önnered tappade bollen, blev frustrerade och gjorde en del enkla misstag.

Inför kvalspelet har Niklas Virolainen tagit ett steg ner och står nu vid bänken för att pusha Aranässpelarna och få dem till att uträtta stordåd.

– Så har det varit även i tidigare kvalspel. Det är en trygghet för killarna att ha ”Virre” vid bänken.

Önneredshallen kommer sannolikt att vara proppfull på söndag klockan 17 när match fyra spelas. På sociala medier talar man om den stora matchen och alla i publiken uppmanas till att bära grönt.

– Det verkar vara den här matchen som gäller för Önnered. De kommer att ha all press på sig och det gäller för deras spelare att kunna behandla det. Att drabbas av motgångar på hemmaplan inför storpublik är så klart inte kul. Vi ska göra vårt absolut yttersta för att det ska bli en femte och avgörande match söndagen efter i Kungsbacka, säger Toni Johansson.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se