Onsalas lagkapten till söderettan

Onsala BK:s mittbacksgeneral Johan Jarnvik, 23 år, är klar för spel med den nyblivna söderettanklubben Lindome GIF. Det blev klart under onsdagen.

Under sina tre säsonger med Onsala BK har Lerkilsfostrade Johan Jarnvik varit med om att lyfta upp laget från division 4 till division 2 nu senast. Nu får han chansen att spela med Lindome GIF i söderettan.

– Johan har varit en stor bidragande faktor till framgångarna i Onsala sedan han kom för tre år sedan. Johan är en otroligt proffsig och noggrann spelare som leder med exempel. Vi kommer sakna Johan både i omklädningsrummet och på plan där hans uppspelsfot varit vital. Inget snack om att även denna superkille kommer lyckas med sina ny utmaningar i Lindome GIF, skriver Onsala BK på Facebook om spelartappet.

På väg mot storklubbar

Dane Ivarsson är manager i Lindome GIF och han menar att Johan Jarnvik är som klippt och skuren för Lindome.

– Han passar perfekt in i vår mall och vi har stora förhoppningar på honom. Han är för bra för Lindome och vi kommer att vara en språngbräda för honom till högre nivåer, säger han.

Själv är Johan Jarnvik förväntansfull inför sitt nya liv i svartvitt.

– Det känns väldigt bra och jättekul att få chansen. Det är roligt att det finns andra som tycker att man gjort något bra, säger han.

”De spelar en kul fotboll”

Nu ser han fram emot att få bli en del av Lindomes sätt att spela fotboll.

– Det är väldigt utvecklande, det är en bra fotboll som jag gillar, säger han.

Hur ser du på dina egna styrkor?

– Jag kommer att kunna tillföra trygghet bakåt, men även vara med och vara speluppbyggande offensivt, säger han.

Christopher Kullenberg Rothvall