Onsala F03 DM-mästare i fotboll

Idrottsnytt

På söndagen blev Onsala BK F15 distriktsmästare i fotboll. De vann den rafflande finalen med 6-5 mot HGH efter straffar.

Under första halvlek var F03-tjejerna det spelförande laget med hög press och man skapade flera farliga målchanser. Till slut gav detta gav resultat efter en farlig frispark där returen trycktes in i mål.

I andra halvlek fick Onsala en smakstart. Två fina framspelningar till Tove Svensson resulterade i två mål och OBK ledde nu med 3-0. Därefter vände spelet. OBK-tjejerna blev passiva i markering och närkamper, samtidigt som HGH flyttade upp ytterligare forwards i anfallet. Reducering kom efter 20 minuter. Med åtta minuter kvar lyckades HGH på kort tid göra två mål. Matchen slutade därmed 3-3 efter full tid.

I förlängningen kom OBK-tjejerna tillbaka med energi och bra spel. Men trots farliga målchanser och en straff lyckades de inte avgöra. Matchen fick därför avgjöras på straffar och dramatiken var på topp. OBK vann straffläggningen med 3-2, och slutresultatet blev 6-5.

Det var en laginsats som ledde till segern, men målvakten Lovisa Fornstedt är värd att lyfta fram efter fina straffräddningar, och en frilägesräddning när matchen stod och vägde.

Olof Johannesson,

Onsala BK