Peter Karlsson, tränare i Lerkils IF. Foto: Tobias Sandblom

Nu kan Lerkil gå upp i division två

14.00. Så dags på lördag är det avspark i ödesmatchen mellan Lerkils IF och Snöstorp/Nyhem borta på Skedalaheds IP i Halmstad.

– Grabbarna känns laddade, säger Lerkilscoachen Peter Karlsson.

Lerkil har haft en minst sagt fantastisk säsong och lett serien från start, med Högaborgs BK och Onsala BK hack i häl. I dag kan säcken knytas ihop, vinner Lerkil blir det uppflyttning till division 2 nästa säsong. Men Snöstorp/Nyhem lär försöka bjuda på hårt motstånd, de i sin tur har kniven mot strupen för att hänga kvar i serien.

”De måste vinna”

– De behöver med största sannolikhet vinna för att få vara kvar, så det borgar för en intressant match. Vi har mött flera lag nu som backat hem mot oss, men jag tror och hoppas att Snöstorp ska spela mer offensivt, det är så vi vill spela, säger Peter Karlsson.

Vill undvika kval

Lerkil har dock en liten fallskärm inför dagens match, vid förlust finns ändå chansen att nå tvåan via kvalspel. Men det är förstås något man helst vill undvika.

– Vi har ju faktiskt lett serien i 21 omgångar så det vill vi såklart gärna fortsätta med.

Veckan har mest handlat om att hålla spelarna fräscha och humöret uppe inför det stora avgörandet.

– Vi har sagt att vi måste försöka njuta hela tiden, målet är ju inte mycket värt om inte resan varit bra. Så vi ska gå ut och njuta och vi ser fram emot matchen. Det ska bli väldigt roligt, säger Peter Karlsson.

Malin Heidenfors

0300-519 72

malin.heidenfors@otv.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar