Bengaler på Frillesås segermatch som betydde uppflyttning i bandyns elitserie. Nu påbörjas bygget av nästa års lag. Arkivfoto: Clas-Göran Sandblom

Nu formas historiska laget

Frillesås lagbygge har startat. Om ett par veckor presenteras en ny huvudtränare. Och redan nästa vecka kan ytterligare fyra nyförvärv vara klara.

Den 24 februari blev Frillesås BK klart för elitserien i bandy. En historisk händelse. Uppladdningen inför den första säsongen i bandyns allra finaste salong har påbörjats.

Åtta spelare har redan ritat på nya kontrakt. Däribland bröderna Johansson, Mattias och Fredrik. Samma sak gäller målskyttarna Fredrik Brandin och Jesper Henriksson.

Mattias Johansson var spelande huvudtränare denna säsong. Så blir det inte nästa.

– Mattias drog ett väldigt tungt lass som spelande huvudtränare. Det är inte lätt att ändra taktik och peka ut riktningen när man samtidigt är på isen och spelar, säger Christer Lind, värvningsansvarig.

Mattias kommer att vara spelande assisterande tränare i elitserien. Ny huvudtränare blir…ja, vem då?

– Det är inte riktigt klart än, men jag hoppas att det blir det inom två veckor. Jag vill inte säga för mycket om det än. Men vi vill fortsätta med Mattias unga och moderna ledarstil. Den nya huvudtränaren kommer att tillsammans med Mattias köra på sina idéer. Vi har haft ett fint ledarskap med en bra moral.

Christer Lind säger att det finns flera tänkbara kandidater på listan, men att det för tillfället finns ett huvudspår.

När det gäller spelare finns det fyra nya aktuella. De kommer samtliga från Västsverige.

– Vi kan inte ge oss ut och leta spelare från andra delar av landet och få dem att flytta hit. Men det finns många bra spelare med rutin från elitserien som bor i Göteborgsområdet. Jag tror vi kommer att få ihop detta bra, säger Christer Lind.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se

Åtta klara

Dessa åtta har skrivit på nytt kontrakt för Frillesås BK:

Fredrik Brandin, två år.

Fredrik Johansson, två år.

Mattias Johansson, två år.

Calle Johansson, två år.

Anders Ahlstrand, två år.

Jesper Henriksson, ett år.

Niclas Wiklander, ett år.

Anton Ysing, ett år.

Relaterade artiklar
Fler artiklar