Det finns möjlighet att packa bandyportfölj och ta bussen till Sjöaremossen på lördag. Arkivfoto

Nu bussar FBK fansen

Sugen på att kolla bandy? Nu blir det lättare att ta sig ut i Väröskogen för att se Frillesås spela. FBK inrättar så kallade bandybussar från Kungsbacka till Sjöaremossen.

Frillesås bandyklubb toppar sensationellt allsvenskan i bandy. Publikmässigt har det varit skapligt, men det kan bli betydligt bättre. Nu inleder klubben satsning för att fler ska få upp ögonen för sporten. Frillesås kommer att ha bandybussar som går från Kungsbacka till Sjöaremossen under matchdagar.

– Det här hoppas vi komma underlätta för många. En del har säkert inte varit på bandy. Om detta blir bra så kan vi säkert utveckla det. Politiker i Kungsbacka har tidigare sagt att det är så svårt att hitta ut till oss. Det tror vi inte på, men nu blir det i varje fall ännu lättare. Detta är ett ypperligt tillfälle för politikerna att uppleva bandy, säger Fredrik Brorsson, pressansvarig i FBK.

Nyligen kom närmare 500 personer för att åka skridskor under allmänhetens åkning på Sjöaremossen.

Första matchen med bandybuss är nu på lördag då Västanfors kommer på besök. Matchen startar 14.00 och bussen går från Kungsbacka station 12.30. Det kostar 150 kronor tur och retur, då ingår även matchbiljett.

Resorna kommer att gå de tre kvarvarande lördagsmatcherna plus eventuellt kvar.

Liknande bussar hade Ale Surte förr. De gick då från Göteborgs central till Jennylund i Surte.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se

FAKTA: Här stannar bussen

12.30: Kungsbacka station.

12.45: Fjärås centrum.

13.00: Shell Fjärås.

13.15 Åsa motell.

13.30: Mona Lisa Frillesås.

Relaterade artiklar
Fler artiklar