”När vi har varit bra har vi varit väldigt bra”

Fem frågor till Niclas Högberg, tränare i Hanhals inför söndagens premiär mot Helsingborg.

1Hur ser du på öppningsmatchen?

– Tufft. Men vi hoppas kunna åka ner dit och ta tre poäng. Det har varit jämna och målsnåla matcher mellan oss tidigare. Förra året gick vi segrande ur matcherna mot Helsingborg.

2Hur har det sett ut hittills i år?

– När vi har varit bra så har vi varit väldigt bra och när vi har varit dåliga så har det varit tvärtom. Det har varit lite ojämnt. Men vi har försökt att identifiera vad vi gjort bra när vi spelat bra. Det har varit högt och lågt, men det är också därför vi har träningsmatcher.

3Hur ser du på motståndet?

– Det är starkare lag i år och därför väldigt svårt att tippa serien. Lagen vi möter är mycket bra och hockeyn som folk kommer kunna se i Kungsbacka är den bästa på väldigt många år. Vi möter bland andra Troja, Kallinge och Dalen. Det är bra matcher. Men vi har också ett bättre och starkare lag än förra året.

4Vad kommer samarbetet med Frölunda att betyda för er?

– Det inleddes redan förra året och har väl fått ett bättre fäste i år i föreningarna. Nu sitter samarbetet även i respektive styrelse. Förutom att vi växlar spelare mellan klubbarna, så bidrar Frölunda även med olika utbildningar.

5Organisationen Hockeyettan la ett förslag om att skrota Hockeyallsvenskan. Hur ser du på det?

– De jobbar bra som organisation och det är ett jättehäftigt förslag. Det är bra att det kommer in och skapar lite debatt kring hockeyn. Men djupare än så har jag inte analyserat förslaget.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se