Målsnålt när Hanhals vann

Det gjordes inte många mål men tillräckligt många för att Hanhals på onsdagskvällen skulle stå som vinnare. Därmed kunde laget också bryta en förlusttrend.

Efter att ha förlorat de fyra närmast föregående matcherna kunde Hanhals vinna hemma i Kungsbacka ishall inför 302 vittnen med 3–2 mot Kristianstad.

På pappret aningen märkligt med tanke på att gästerna från nordöstra Skåne trots allt ligger tvåa i allettan södra och Hanhals en bit ned i tabellen.

– Men vi tycker inte det för alla matcher som vi har spelat mot Kristianstad har varit extremt tajta, säger Emanuel Åström, assisterande tränare i Hanhals.

– Första mötet var på straffar, andra på övertid och det tredje med uddamålet. Ibland passar lag varandra på något sätt.

– Det var samma sak förra säsongen. Det blir tajt och jämna möten mellan två lag som gillar att spela rolig och fartfylld ishockey. Vi hade nog väntat oss den här matchbilden som var.

Efter de första två perioderna stod det 1–1.

Vad sa ni inför tredje?

– Att öka trycket, faktiskt. Vi hade en tuff andraperiod med mycket boxplay där vi släppt ett mål men med tanke på utvisningarna gjorde vi det väldigt bra, menar Åström.

Henrik Persson satte Hanhals två sista mål varav 3–2 när matchklockan stod på 17.15.

– ”Henkes” första mål är resultatet av ett bra försvarsspel där vi vinner pucken och vänder spelet. Han utmanar sin spelare och skjuter i bortre, säger Åström.

– 3–2-målet är soloprestation. Han tar pucken i egen zon, driver igenom och hänger upp i taket. Det var hockeygodis!

Tony Balogh

0303-72 82 24

tony.balogh@kungsbackaposten.se

Fakta

Allettan södra

Hanhals Kings-Kristianstad

3–2 (0–0, 1–1, 2–1)

Målskyttar Hanhals: Henrik Persson 2 och Adam Willig