Målkalas när Varla vann

Det var toppen mot botten när Varla IBK ställdes mot Fristads GoIF under lördagseftermiddagen. Matchen blev jämnare än vad som förutspåddes och åskådarna fick se nätet rassla 13 gånger under matchen. Till slut var det dock Varla IBK som var starkast och tog hem alla poängen.

Det var bortalaget Varla IBK som inledde matchen piggast och det dröjde inte länge innan de tog ledningen. Efter två minuter höll sig nämligen Fredrik Pedersen framme och sköt 1–0 för gästerna.

Det resultatet stod sig inte lång tid, bara två minuter därefter utökade Rasmus Idewald Varlas ledning till 2–0.

Men därefter vaknade hemmalaget till liv och efter åtta spelade minuter lyckades de reducera. Men bara någon minut därefter såg Fabian Kaneby till att Varla IBK återtog sin tvåmålsledning.

Men Fristads GoIF gav sig inte och strax efter reducerade de på nytt. När fem minuter återstod av den första perioden sköt Adam Davidsson 4–2 till Varla IBK.

Det såg länge ut att stå sig in till periodvilan men med en minut kvar att spela reducerade hemmalaget igen, för tredje gången i matchen.

Bara tre minuter in i den andra perioden kvitterade Fristads Goif till 4–4 och bara 30 sekunder därefter tog de ledningen. En imponerande vändning av hemmalaget och nu behövde Varla IBK vakna.

Det gjorde de också. Tre minuter efter höll sig Fredrik Pedersen framme och gjorde sitt andra mål för matchen, 5–5 efter 10 spelade minuter i den andra perioden. Trots att det skapades flera chanser åt bägge håll under resten av perioden stod sig det resultatet.

Fredrik Pedersen inledde den tredje perioden som han avslutade den andra. Två minuter in fullbordade han nämligen sitt hattrick och gav Varla IBK ledningen på nytt.

Det målet såg länge ut att bli det avgörande då bägge lagen hade svårt att komma till bra chanser.

Men när fem minuter återstod kvitterade Fristads GoIF till 6–6 och det såg ut som att matchen skulle gå till förlängning. Men Linus Almkvist ville annat och med två minuter kvar att spela sköt han det avgörande målet.

Slutresultatet blev alltså till slut 7–6 till Varla IBK efter en rafflande tillställning.

Marcus Eriksson

Innebandy

Division 1 Södra Götaland

Fristads GoIF-Varla IBK

Målskyttar: Fredrik Pedersen (3), Fabian Kaneby, Adam Davidsson, Rasmus Idewald och Linus Almkvist.

Bra: Fredrik Pedersen