Lag-EM igång på Forsgården

Nu startar lag-EM på Forsgården där Europas bästa flicklandslag gör upp om medaljerna. 19 nationer har peggat upp, redo för golfdramatik.

Vid Forsgårdens golfklubb i centrala Kungsbacka vajar 19 europeiska flaggor i vinden. Klubbchefen Karolina Bohlin njuter av uppdraget att arrangera lag-EM.

– Det är en jättebra känsla. Tjejerna i lagen är fantastiska och det är en fjäder i hatten för oss på Forsgården att stå värd.

Stora delar av klubben har varit engagerad i europamästerskapet.

– All personal jobbar extra och vi har 60 ideella eldsjälar som jobbar över en vecka med detta. Sedan har vi haft möten med förbundet i ett drygt år och är stolta över att de valde ut oss, säger Karolina Bohlin.

För golfintresserade vankas spännande golf varje dag fram till avgörandet på lördag. Flickorna som spelar är 18 år eller yngre och i startfältet finns högst troligt kommande världsstjärnor.

– Sverige har ett nytt lag i år, ett ungt lag som spelar ihop för första gången. Men de har under vårkanten spelat väldigt bra individuellt och ser starka ut. Sverige kommer att vara med uppe i toppen och är en het golfnation på flicksidan, säger Karolina Bohlin.

Det svenska flicklandslaget är försvarande mästare i lag-EM. Totalt är 19 lag med och det är sex spelare per lag. Nu hoppas Bohlin på mycket publik och fortsatt strålande väder.

– Alla är hjärtligt välkomna att komma och kolla, det är kostnadsfritt och kommer garanterat att bli spännande golf genom hela veckan.

Jonas Löfvendahl

reporter@kungsbackaposten.se

Schemat

Tisdag 10 juli rond 1, slagspel.

Onsdag 11 juli rond 2, slagspel.

Torsdag 12 juli rond 3 matchspel.

Fredag 13 juli rond 4, matchspel.

Lördag 14 juli rond 5, matchspel och avslutningsceremoni.

Spelarna: Elsa Svensson, Mariestads Golfklubb. Andrea Lignell, Hills Golfklubb. Kajsa Arwefjäll, Ljunghusen Golfklubb. Ingrid Lindblad, Ringenäs Golfklubb. Ester Fägersten, Hills Golfklubb. Louise Rydqvist, Värnamo Golfklubb.