Kungsbacka sätter Taekwon-Do på kartan

Idrottsnytt. Lördagen den 24 november anordnades det Taekwon-Do läger i Tingbergshallen. Det var Kungsbacka Taekwon-Do klubb som var värdar och tog emot Mölnlycke Taekwon-Do och Kungälv Taekwon-Do. Totalt var det 93 stycken personer som under dagen tränade tillsammans. En mycket lärorik dag med många olika övningar och genomgångar. Träningsläger genomförs två gånger om året och är en förberedelse inför graderingen som också sker två gånger om året.

Taekwon-Do är en sport som härstammar från Korea och grundades 11 april 1955. Inom Taekwon-Do är det fem delar som tränas. Det är mönster (TUL), sparring, redskapsträning, självförsvar och grundteknik. Dessa fem ingår i det som kallas Taekwon-Do’s träningscirkel. TUL är förutbestämda rörelser som utgör attack eller självförsvar i en bestämd och logisk ordning. Det finns flera olika mönster inom sporten. Ledorden inom sporten är Artighet-Ärlighet-Uthållighet-Självkontroll och Oövervinnerlig anda. Detta visade deltagarna på lägret mycket av.

Kungsbacka Taekwon-Do representerades av fem deltagare vid Sahyun ITF Open i Ljungby den 3 november. Då tog man hem 8 medaljer (4 guld, 2 silver och 2 brons) på fem deltagare.

Maria Eriksson

Kungsbacka Taekwon-Do