Kungsbacka DFF laddar för kändismatch

Kungsbacka DFF inbjuder på fredag till kändismatch på Inlag. Då kommer TV-laget, med bland andra Patrick Ekwall, Dime Jankulovski, Richard Herrey och den holländske skyttekungen Geert den Ouden för att möta Kungsbacka DFF Allstar på hemmaplan.

– Vi laddar förstås för seger och ställer upp med bland andra Bengt ”Bengan” Andersson i mål, Magnus ”Ölme” Johansson och Stefan ”Sella” Selakovic från blåvitt , säger Dennis Ingman, klubbchef för Kungsbacka DFF, om matchen som börjar klockan 17.

I laguppställningen finns även före detta fotbollspelaren Håkan Mild, Frölundas tidigare hockeymålvakt Mikael Sandberg och flera Kungsbackabördiga idrottshjältar som Mikael Sandklef och Anders ”Aja” Magnusson, tränare för KDFF.

– Jag ska faktiskt även vara med och spela själv. En sådan här chans får man inte missa och jag kommer att skotta om jag så bara får vara med och spela i tre minuter, säger Dennis Ingman med ett skratt.

Det är andra gången TV-laget gästar Kungsbacka. Förra gången, sommaren 2016 då de dels gjorde upp mot Dansbandslaget, dels Kungsbacka IF:s kombinationslag på Tingbergsvallen, slutade matcherna 3-1 respektive till 1-0 till TV-lagets fördel.

Hur går det denna gång?

– Det blir tvärtom, seger till oss med låt säga 4-2, säger en kaxig Dennis Ingman med ett nytt skratt.

– Men framför allt hoppas jag förstås att det kommer en massa folk och fyller Inlag och hejar fram oss och även tjejerna från guldmatchen i Gothia Cup som vi kommer att hylla i halvlek. Hade det inte varit för att de ska spela match mot Örebro dagen därpå hade vi även haft med flera av tjejerna i laguppställningen. Men det vågar vi inte, då vi inte vill riskera att de skadar sig. Så nu får publiken hålla till godo med oss gubbar i stället.

Camilla Moestedt