Klart: KDFF flyttar

Kungsbacka DFF spelar nästa säsong i Varberg. Därmed blir Påskbergsvallen klubbens hemadress under det första året i allsvenskan.

Under stort buller och bång tog Kungsbacka DFF steget upp i allsvenskan. Men segervrålet fick en bitter eftersmak. Som vi tidigare berättat finns inget elljus på Tingbergsvallen i Kungsbacka. Det är det viktigaste kravet för att arenan ska godkännas av Svenska Fotbollförbundet.

Kungsbacka förbereder en ansökan om elljus på Tingbergsvallen, men det kommer för sent. KDFF spelar första året på Påskbergsvallen i Kungsbacka.

– Det är naturligtvis tråkigt att inte spela hemma i Kungsbacka, samtidigt är vi glada att Varberg ställt upp för oss, säger Kungsbackas ordförande Gunilla Gustafsson.

Hon menar att det går väl ihop med Varbergs policy om jämställd fotboll och gör tummen upp åt Varbergs kommun. Men oroas så klart över ökade kostnader och kanske minskade intäkter.

– Tidigare har man kunnat promenera till hemmamatcherna. Nu tvingas man ta bil eller tåg en fyra fem mil för att se på hemmamatcherna. Det är naturligtvis tråkigt eftersom många supportar är unga människor, som kanske inte har möjlighet att åka ända till Varberg, säger Sören Bloom, kommunikationsansvarig i Kungsbacka DFF.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se