Här är kändisarna som spelar för barnen

Snart är det dags för Barngolfen på Kungsbacka golfklubb. Evenemanget samlar kändisar, golfproffs och företag för att samla in pengar till Drottning Silvias barnsjukhus. Bland deltagarna finns exempelvis Erik Hamrén, Magnus Wislander, Penny Parnevik, Patrik Isaksson och Viktor Åkerblom.

– Allmänheten får gärna gå runt och titta, säger Madeleine Wahlberg, projektledare.

Det är 13:e året som Barngolfen arrangeras av Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Tidigare år har tävlingen spelats på Hills men i år hålls den för första gången i Kungsbacka. Madeleine Wahlberg är projektledare för välgörenhetstävlingen den 11 juni.

Varför arrangerar ni det här?

– Huvudsyftet med evenemanget är ju att samla in pengar till barnen på sjukhuset. Det är även ett bra tillfälle för kändisar, golfspelare och allmänhet att samlas och känna att man gör något tillsammans. Vårt motto är glädje läker och man har fått in mycket glädje under den här dagen samtidigt som man förstått allvaret och varför man gör det.

Vad händer under dagen?

– Klockan 08.00 så anländer kändisar, företag och golfproffs till banan. Klockan tio går det en Shot gun start. Det är 28 lag som alla startar samtidigt på hela banan. Mellan tio och fyra kommer det vara tävling och allmänheten får gärna gå runt och titta. Vi kommer ha flera ställen där man kan fika och se spelarna. Under dagen ordnas även Barnens golfkalas som är för barnen på sjukhuset.

Vilka är med och spelar?

– Det är en väldig blandning. Det är många idrottande person som Fredrik Ljungberg och Erik Hamrén men också sångare och artister. Erik Segerstedt är med för tionde gången. En återkommande person som vi verkligen kommer sakna är Lill-Babs som var med i alla år. Sen är det golfproffs och så företag som köper in sig. Det är fem personer i varje lag.

Här är alla kända profiler som medverkar i år.

Vad går pengarna till?

– Saker, upplevelser och miljöer uppe på barnsjukhuset. Ett år hade vi till exempel ett projekt där vi gjorde om alla rum på akuten för att få bort sjukhusmiljön och göra det mer livfullt. Det är ett tydligt exempel. De senaste åren har vi fått in cirka två miljoner kronor.

Elvira Linderot

Om Barngolfen

Tävlingen arrangeras av och spelas till förmån för Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Spelformen för Barngolfen är Texas Scramble – ett lagspel där laget består av 3 spelare från ett företag som köpt ett sponsorpaket. Dessutom är det med en känd person och ett golfproffs som lagkaptener i varje lag.