”Kan inte vara nöjd med att förlora”

0–2 mot serieettan Linköping låter som en ok prestation. Kungsbacka DFF-tränaren Henrik Korhonen vill se mer – och bättre.

Kungsbacka DFF varken skapade många chanser eller släppte till några. Första baklängesmålet kom strax innan paus på straff. Det andra i 79:e minuten efter en kommunikationsmiss mellan backlinje och målvakt.

– De har boll, vi är defensivt organiserade och stänger ytorna väldigt bra. Men vi är alldeles för många som deltar i försvarsspelet och vi hade svårt att komma därifrån, säger tränaren Henrik Korhonen.

Den enda verkliga farligheten utöver målen hade hemmalaget på ett skott utifrån. Där gjorde Karolina Bucaro Stenman en fin räddning i KDFF-målet. Kungsbackas bästa chans var i slutet av matchen med ett skott inne i straffområdet som målvakten Matilda Haglund var med på.

– Vi hade hoppats på att få bättre utdelning av vårt presspel. Det var lite bättre i andra halvlek, men inte tillräckligt. Man kan inte vara nöjd med att förlora oavsett om det är mot en guldkandidat. Vi måste ha större ambitioner. Att gå ut och kämpa och hoppas på att det räcker, det är korpfotboll för mig.

Henrik Korhonen har inte mycket positivt att ta med sig från Linköping. Men lite hittade han.

– Vi har attityd i eget straffområde på fasta situationer, det såg bättre ut. Det är nödvändigt. Vi hade pratat om, att komma ut på rätt sätt med fart om aggressivitet, framför allt första kvarten-20 minuterna tills matchen sätter sig och inte bjuda på något. Det lyckades vi med.

Nu är det ett par träningar och genomgångar innan nästjumbon Limhamn Bunkeflo kommer till Påskbergsvallen på onsdag.

– Situationen kräver poäng mot LB och sedan mot Örebro om vi ska ha något kvar i allsvenskan att göra. säger KDF-coachen krasst.

Niklas Ohlson

niklas.ohlson@otv.se

Linköpings FC – Kungsbacka DFF 2–0 (1–0)

Fotboll damallsvenskan

Mål: 1–0 Frida Leonardsen Maanum (straff, 43), 2–0 Stina Blackstenius (79).

Bra: Innemittfältarna Linda Nyman och Malin Fors jobbade över hela plan och slet hårt.