”Vi lärde oss väldigt mycket”

Med tio minuter kvar gjorde Mattias Johansson det historiska första målet för Frillesås BK. Men det blev väntad förlust mot giganten Edsbyn, 8-2 (3-0). – Det kändes ändå inte omöjligt, säger Mattias Johansson i FBK.

Ända sedan slutsignalen gick mellan Frillesås och Tranås gick den 24 februari har fansen längtat efter bandypremiären. Och man får vänta lite till.

Edsbyn-Frillesås skulle ha börjat klockan 15, men matchen blev försenad med en timme. Anledningen är att det var problem med isen i Svenska Fönster Arena.

Frillesås började bäst. Mattias Johansson åkte sig fri redan efter en minut och hade mycket väl kunnat få en straff. Så blev det inte.

– Nja, jag fick en fin fördel, men deras målvakt är ju ruskigt bra. Jag får öva på mina handleder, haha, säger Mattias Johansson, spelande assisterande tränare.

Men sekunden senare fick han en armbåge i ansiktet av Joakim Svensk. Domartrion konsulterade länge och visade sedan rött kort för Svensk. Edsbyn fick därför spela med en man mindre resten av matchen.

– Jag var först in i situationen för att bryta in i straffområdet, men helt plötsligt låg jag på isen, säger Johansson.

Frillesås lyckades inte få utdelning under det numerära överläget. Tre mål trillade snabbt in för Edsbyn även om Frillesås stack upp ibland.

– Det blev lite märkligt efter det röda kortet. Vi kände att vi kunde rå på Edsbyn, men då började de göra mål istället, säger Mattias Johansson.

Edsbyn gjorde tre mål i första, fem i andra innan Mattias Johansson gjorde det första historiska målet för FBK i elitserien.

– Det var blandade känslor. Dels var det oerhört stort och något som jag alltid kommer att minnas, men vi låg ju under så stort.

Anton Lööf lyckades reducera en gång till innan det var över. Mattias Johansson är ändå hyfsat nöjd med resultatet mot svensk bandys gigant de senaste åren.

– Det känns ändå som att vi har möjlighet att rå på flera lag. Falun nästa helg är en match där vi har chansen, de ska ligga i samma skikt som oss och då gäller det att vi har ännu mer energi än i denna match, säger Mattias Johansson.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se