Jumbofinal väntar efter mardrömsstart

En mardrömsstart – igen. Frillesås måste ladda för en fyrapoängsmatch i helgen efter förlusten hemma mot Sirius.

Formstarka Sirius visade direkt att siktet är inställt på slutspel. Det tog 1.36 så satt första hörnan och drygt 20 minuter senare var det 0–3 och uppförsbacke för Frillesås.

– Återigen får vi en väldigt olycklig start. Ett mardrömsscenario i en match som vi har laddat mycket för och pratat om innan. Och så hamnar vi i det målmässiga underläget. Det är tufft mot Sirius, som är ett bra lag, säger Mattias Johansson, målskytt och spelande assisterande tränare i Frillesås.

Frillesås knappade in till 2–3, men fick fyran nerkörd i halsen direkt sekunderna efteråt.

– Varje gång vi är på väg in i matchen får vi ett mål i baken, tyvärr. Sirius, med sitt kontringsspel, tar hem det, spelar smart och lurar oss i fällan.

Mattias Johansson fick se sin före detta lagkamrat från IFK Kungälv-tiden, Markus Kumpuoja, göra två av Sirius mål och spela fram till ett.

– Markus känner jag så himla väl, det är en go’ vän fortfarande. Han är otroligt bra, överlägsen i deras lag och planens bäste spelare, tycker ”Matte”.

Frillesås måste ladda om och åka till Zinkensdamm på söndag och match mot Tellus.

– En ännu viktigare match, en fyrapoängsmatch och jumbofinal. Förlust där och det vill mycket till att vi ska klara det.

Niklas Ohlson

0303–20 68 22

Frillesås BK – IK Sirius 4–6 (2–4)

Bandy Elitserien herr

Mål: Calle Litsmark, Mattias Johansson, Fredrik Johansson, Fredrik Brandin.

Publik: 527.