Foto: Tobias Sandblom

Johansson inne i målform igen 

Självförtroendet sviktade en del. Då slog Mattias Johansson till med två mål mot Ljusdal – och Frillesås är fortsatt i topp.

Helgen har inneburit två matcher för Frillesås hemma på Sjöaremossen. Det blev två segrar, 7–5 mot Västanfors på lördagen och klara 7–2 mot Ljusdal på söndagen.

– Det kändes att vi hade en tuff match i benen. Dessutom var Ljusdal det bästa lag vi mött under de 30 första minuterna. Att vi hade ledningen då var mycket starkt, säger Mattias Johansson, spelande tränare.

Han har haft lite missflyt personligen i inledningen av serien. Men mot Västanfors gjorde han ett mål och mot Ljusdal satte han två mål.

– Jag hade nästan tappat tron på att jag kunde göra mål, så det var väldigt skönt att få göra tre mål på två matcher. Nu trappar vi upp det igen, säger Mattias Johansson.

Framgångarna visar sig på läktaren. Mot Ljusdal betalade 391 personer entré. Publiksnittet har tidigare legat på 165 åskådare.

– Klart att vi känner av det ökade publikintresset. Det är ett väldigt gott stöd att ha och vi är svårslagna här hemma. Nu har det ju dessutom blivit mer vinterväder, jag kan förstå att folk kommer och kollar.

Kommande helg väntar två bortamatcher för Frillesås, Unik i Uppsala och Gustavsberg i Stockholm.

– Det är så klart annorlunda att spela borta, men det är samtidigt inte jättelånga resor. Vi kommer att vara grymt laddade, säger Mattias Johansson.

Både Västanfors och Ljusdal har ett SM-guld mer än Frillesås – alltså var sitt.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar