Inget landslag för Rolfö – rehabar efter hjärnskakning

Fridolina Rolfö är inte uttagen till fotbollslandskamperna mot Lettland och Island. Skälet är att den Fjäråsfostrade anfallsstjärnan inte hämtat sig från den hjärnskakning hon fick i slutet av augusti.

Fridolina Rolfö har inte spelat match sedan den 30 augusti. Då, i Champions League-finalen mot Lyon, åkte hon på en hjärnskakning som gör att hon fortfarande inte har börjat träna för fullt.Därför tvingas hon avstå EM-kvalmatcherna mot Lettland 22 oktober och Island 27 oktober.

Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson säger att han inte vet hur långt ifrån comeback Rolfö är, men hoppas att hon kan vara med i den sista EM-kvalmatchen, borta mot Slovakien den 1 december.

– Det är Wolfsburg som får uttala sig om det. Vi kan bara konstatera att hon inte är i kollektiv träning med laget än, och det var sju veckor sedan hon skadade sig, säger förbundskaptenen till TT och fortsätter:

– Vi hoppas naturligtvis att hon ska kunna vara redo till nästa landslagssamling.

Sverige och Island har båda 13 poäng efter fem matcher. Ettan i gruppen går direkt till EM, medan de bästa grupptvåorna i Europa får kvalspela.

Martin Björklund

martin.bjorklund@kungsbackaposten.se