Hon plockade hem tre SM-guld

Varför bara ta ett guld när man kan ta tre? Det är vad som hände bågskytten Christine Bjerendal från Björkris som kom hem från SM i Skåne i helgen med tre guld i bagaget.

– Helt galet, säger hon.

OS-meriterade Christine Bjerendal var storfavorit inför helgens tavel-SM i bågskytte på Olympia park i Helsingborg. Och det axlade hon på bästa tänkbara sätt genom att vinna tre av tre möjliga guld för de som skjuter med bågtypen recurve, individuellt, i lag tillsammans med Lindome Bågskytteklubb och i mixklassen.

– Det känns fantastiskt, jag rankar helt klart det individuella guldet högst, säger hon.

Christine Bjerendal försvarade därmed sitt guld från fjolåret, men det var på håret enligt henne själv. Tuffa vindhörhållanden redan i grundomgången höll på att ställa till det för henne.

– Det var hemskt, jag har nog aldrig skjutit så dåligt på hur länge som helst. Det var en väldigt konstig vind där det exempelvis blåste åt höger på mitten av banan och uppåt längst fram. Men samtidigt blåste det konstigt för alla och därför blev resultaten väldigt låga, säger hon.

En tuff final

Christine Bjerendal hanterade förutsättningarna bäst och tog sig vidare till en SM-final där hon ställdes mot landslagsskytten Karin Larsson Brolund från Sandviken, en match som avgjordes i betydligt bättre förutsättningar under söndagen. Och där blev det nerverna som avgjorde.

– Unger hela tävlingen var jag så himla nervös, men just under finalen kände jag inte mig lika nervös. Jag tycker det är jobbigt med den stora pressen som var eftersom alla vill slå ut mig, jag ska vara den som är bäst, säger hon.

Christine Bjerendal vann finalen med 6–2.

– Egentligen skiljde det inte så många poäng mellan oss, men det blev 6–2 i slutet, säger hon.

Tog tre guld

Det individuella guldet var inte det enda guldet som Christine Bjerendal fick med sig från tävlingen. Hon tog även guld i mixklassen tillsammans med Sebastian Djerf från Lindome, samt i lagtävlingen tillsammans med sin pappa Göran Bjerendal och även där Sebastian Djerf.

För Christine Bjerendal var helgens framgångar extra viktiga eftersom det stundar EM till hösten.

– Det har var perfekt för mitt självförtroende , jätteskönt, säger hon.

Christopher Kullenberg Rothvall

sporten@otv.se

031-86 84 21