Hon blickar mot PGA-touren

På måndag åker Jessica Karlsson till Spanien och spelar en deltävling i Ladies European Tour. Det blir startskottet på en intensiv tävlingshöst för 25-åringen.

Sommaren blev inte som förväntat för Jessica Karlsson. En hel rad tävlingar på Europatouren ställdes in och Forsgårdens golfproffs fick istället tillbringa mer tid hemma och träna.

– Jag hade planerat att tävla mycket, så det var tråkigt. Men jag fick trots allt tävla i bland annat Stockholm, Thailand, Skottland och Finland, säger Jessica Karlsson.

I både Thailand och Spanien blev det tolfteplatser, i Skottland var hon på väg mot en topplacering men lyckades inte hålla ihop spelet under de sista nio hålen. Skottland var en kombinerad LET och LPGA-tävling, vilket innebar att de bästa kvinnliga spelarna i världen fanns i startfältet.

– Det var en riktig upplevelse, att få spela med mina idoler. Sista dagen gick med Michelle Wie, det var väldigt häftigt. Jag låg sexa men klappade ihop sista nio, fast det var nog ändå den roligaste upplevelsen i sommar. Nu vet jag att jag är med och att det inte är så långt upp till de bästa i världen.

Slår rakare

I sommar har Jessica Karlsson lagt mycket tid både på att förbättra tekniken och fysiken. Fem till tio timmar om dagen, sex dagar i veckan tillbringar hon på golfbanan.

– Jag har kunnat lägga upp något jag själv tror på och jag verkligen lyssnat på kroppen. Nu har jag jobbat på att slå rakare, för att scora riktigt lågt är det vad som behövs. Men jag lägger också mycket tid på puttning, det är nästan alltid där det avgörs.

Kvalar i USA

Men om sommaren varit relativt lugn på tävlingsfronten blir nu hösten desto mer intensiv. Efter Spanien väntar bland annat Frankrike, Abu Dhabi, Indien, Kina och USA, många veckor på resande fot.

– Jag längtar efter hösten, jag älskar att tävla och det finns inget bättre än att gå ut på en tävling och spela bra. Sedan kan det vara tufft att vara borta från nära och kära också när man är ute och flänger så mycket, men det är samtidigt det roligaste.

I USA är det kval till LPGA-touren som står på spel och Jessica Karlsson tror på sig själv även om hon förstås är ödmjuk inför motståndet.

– Alla spelare är såklart jätteduktiga och det är ett nålsöga att ta sig igenom. Men spelar jag bra har jag lika stor chans som alla andra och jag tror inte att steget mellan Europatouren och LPGA är så stort. Och jag har aldrig varit i USA, så det ska bli jätteroligt, säger hon.

Malin Heidenfors

0300-519 72 malin.heidenfors@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar