Hem till gården

Kostym, träningsoverall eller blåställ? Peter Hedman är direktör, fotbollstränare – och månskensbonde.

– Jag trivs med blandningen. Det är få förunnat, säger Hedman.

Men till nästa år är han inte kvar som tränare i Åsa IF – hur det än går i kvalet.

Peter Hedman har mycket på rull. Kullbergs gård är imponerande. Den tog han och hustrun Annika över i slutet-mitten av 80-talet. Då fanns det inte rinnande vatten i huset från 1867. Sedan dess har mycket hänt på gården, som ligger just där Förlanda börjar, bara ett stenkast från Peter Hedmans föräldrahem, Hyltegården.

Som reporter bör man undvika att kalla någon sympatisk i text. Det har liksom inte med saken att göra. Men Peter Hedman är just det, sympatisk. Han är dessutom med i en väldigt exklusiv skara: de som spelat i samtliga tre alliansklubbar, Blåvitt, Gais och Öis. De är bara fyra i det gänget.

– Det är lite kul faktiskt. Men i IFK Göteborg fick jag inte spela någon allsvensk match. Jag fick spela i Svenska cupen och var med i kvartsfinalen i Uefa-cupen mot belgiska Gent. Men någon match i allsvenskan blev det aldrig. Men just att få vara med i den där skaran är väldigt roligt och något jag hade i tankarna när jag fick frågan från Gais, säger Peter Hedman.

De andra tre som representerat alla alliansklubbar är Gunnar Gren, Bengt Andersson och Tommy Lycén.

Men fotbollen är inte allt för Peter Hedman, som även varit utlandsproffs i norska Lilleström vid två tillfällen.

Han driver ett företag med tio anställda, nästan ett helt fotbollslag. Hedman driver Länsförsäkringar i Göteborg via franchise och säljer försäkringar till företag. För tillfället har de 5 000 företag som kunder.

Därtill är han månskensbonde. Kullbergs gård innefattar ett antal hästar, hustrun Annika är ”hästgalen”.

– Jag är bonde på helger och kvällar och den tid som blir över. Då tar jag har hand om hagar och staket som går sönder. Jag gillar den här kombinationen. Det är underbart att vara på jobbet, men sen är det kul att komma ner till fotbollen och sedan att få köra traktor. Jag skulle inte vilja ha bara det ena eller det andra. Problemet är tiden. Den räcker inte till och jag lämnar fotbollen, säger Peter Hedman.

Hur känns det?

– Det är lite tungt. Det kändes inte riktigt bra. Jag ville egentligen fortsätta. Men jag tar ett sabbatsår. Jag kommer att vara kvar i organisationen på något sätt, men inte som tränare.

Hustrun Annika går förbi i stallet och skrattar till när hon hör om Peters fotbollsbeslut.

– Haha, ja ja. Vi får väl se hur länge han orkar hålla sig hemma innan han klättrar på väggarna.

Peter hade tänkt sluta som chefstränare i Åsa IF redan förra året, men han blev övertalad av föreningen, hustrun och sonen Marcus att fortsätta. Marcus tillhör förresten A-lagstruppen.

– Kvalet ser jag fram emot hur som helst. Vi går all in. Jag tror på det här och det gör mina spelare också. Vi går in för att klara detta, men jag inser att det blir tufft. Vår form är bra och vårt självförtroende är på topp, säger Peter Hedman.

Hur ser du på de andra lagen i gruppen?

– Göteborgs FF mötte vi inför säsongen och förlorade. Men där hade vi kunnat vinna. Vi hade inte samma manskap då som vi har nu. Jag rankar Snöstorp/Nyhem överst, sedan vi och Åstorp och därefter GFF. Vi ska överraska.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se

FAKTA:

Peter Hedman.

Ålder: 51.

Yrke: VD/Säljare.

Bor: Förlanda.

Familj: Hustrun Annika samt barnen Marcus, 20, och Emelie, 23.

Intressen: Sport. Genuint fotbollsintresserad, håller på Öis och Arsenal.

Kuriosa: En av fyra som spelat i samtliga alliansklubbar: IFK Göteborg, Gais och Örgryte.

Aktuell: Kvalar med Åsa IF på lördag klockan 14.00 på Åsa IP.

Relaterade artiklar
Fler artiklar