Efter framgångarna i Åsa IF slutar nu Peter Hedman som tränare i Åsa IF, men han fortsätter i föreningen. Med vad är oklart. Arkivfoto: Clas-Göran Sandblom

Hedman lämnar Åsa IF

Snart stundar kval för Åsa IF. Men nu är det klart att Peter Hedman slutar som tränare.

– Jag har bestämt mig och det känns vemodigt, säger han till Kungsbacka-Posten.

Peter Hedman har fört Åsa IF från division fem till toppen av division fyra, två avancemang i rad. Men samtidigt basar han över ett företag med tio anställda och han har en gård i Förlanda.

– Tiden räcker inte till, något måste stryka på foten och det blir fotbollen. Tyvärr. Det kändes inte alls roligt att lämna beskedet, men det var tvunget att göra nu, så att Åsa hinner göra klart med allt. Jag kommer att fortsätta i föreningen i någon roll, vilken är inte klart, säger Peter Hedman.

En ny tränare kommer att presenteras inom kort. Nu laddar Åsa för kval till division tre, med Hedman fortsatt vid rodret. Första matchen spelas hemma på lördag, mot Snöstorp/Nyhem.

– Vi kommer att gå all in nu i kvalet, det ska bli väldigt roligt. Tyvärr har vi skador på en del nyckelspelare, men vi gillar att vara underdogs.

Förutom Snöstorp/Nyhem möter Åsa IF i tur och ordning Göteborgs FF borta, 14/10 och skånska Åstorp borta, 22/10. Vinnaren tar klivet upp.

Läs en längre intervju med Peter Hedman i lördagens Kungsbacka-Posten.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar