Hanhals skrällde – tog sig till Allettan

I höstas såg det tungt ut. Men Hanhals har vänt på skutan och lyckades med bravaden att kvalificera sig till Allettan. – Just idag känns det oerhört skönt, säger tränare, Niclas Högberg.

Hanhals inledde säsongen ganska bra, men sen kom flera matcher där poängen uteblev trots bra spel.

– Vi fick inte resultaten med oss trots att vi spelade bra, det kändes jobbigt. Det tar ett tag att få ihop det och det gäller att ha rätt självförtroende, säger Niclas Högberg.

I och med onsdagens seger borta mot Tyringe, 6–5, är nu Kungsbackalaget klart för Allettan – ett steg närmare kval till allsvenskan.

– Sett över hela säsongen så var det nog inte många fler än vi som trodde att vi skulle klara det. Nu får vi möta de bästa lagen, säger Niclas Högberg.

Hanhals ställs bland annat mot Huddinge, Tranås, Grums och Mariestad. Nu blir det än tuffare under resan mot allsvenskan.

– Det kommer att bli skithäftigt i vår, väldigt roliga matcher. Alla utom det sista laget går vidare till playoff till allsvenskan. Men resan dit är väldigt lång, det ska man ha klart för sig. Oavsett så blir det en fantastisk vår framöver.

Vad ska ni göra för att fortsätta uppåt?

– Vi ska fortsätta med det vi har påbörjat. Hela tiden har vi blivit lite bättre. Nu hade vi fyra poäng till rätt sida och gjorde det kanske inte många förväntade att vi skulle göra. Vi har lämnat tippade topplag som Kalmar, Dalen och Nybro bakom oss. Det känns oerhört skönt, säger Niclas Högberg.

Vad krävs för att ni ska lyckas i Allettan?

– Det kommer krävas samma sak som tidigare, stenhårt arbete. Dessutom ska vi till Stockholm för en match, tuff resa. Vi har små resurser, men har förstärkt med en spelare, Hampus Melén. Samtidigt så är vi av med backen Max Lindroth, så vi är lite tunna på backsidan.

Kan ni få förstärkning från Frölunda?

– Deras verksamhet går också in i ett intensivt skede. Det är tyvärr inte bara att hämta. Men det blir en fråga för vår sportchef. Det som talar för oss är att vi är bättre mot bättre lag. Många lag i Allettan har allsvenska ambitioner. Vimmerby har förstärkt bra, bland annat. Det blir en tuff miljö, men väldigt kul. Vi har många spännande spelare själva, säger Niclas Högberg.

Nyförvärvet Hampus Melén är ett lån från allsvenska Tingsryd. Där har han spelat 21 matcher och gjort sju poäng hittills i år.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se

Lagen Hanhals möter

Spelschemat slås fast på måndag.

Vimmerby

Troja/Ljungby

Kallinge-Ronneby

Kristianstad

Hanhals

Tranås

Mariestad

Grums

Huddinge

Visby/Roma