Hanhals pressade serieledarna

Hanhals IF mot Kallinge-Ronneby IF i allettan skulle bara gå på ett sätt. Det gjorde det också – till slut. – Det var små saker som fällde avgörandet, säger Hanhals tränare Niclas Högberg efter 0–3 (0–1, 0–0, 0–2).

Nästjumbon Hanhals tog emot mot serieledaren Kallinge-Ronneby IF i Kungsbacka ishall.

Ett Hanhals som förvisso vann bottenmötet borta med Grums (3–2) efter förlängning så sent som i fredags. Men också ett Hanhals som en vecka tidigare blivit totalt förnedrat borta mot Vimmerby med 1–9.

Nu väntade obesegrade Kallinge-Ronneby.

Då lyfte Hanhals. De stod emot två numerära underlägen tidigt i matchen och vann skottstatistiken i den första perioden med 17–8.

I mittenperioden tog det dock bara knappt två minuter topplaget från Blekinge tog ledningen genom Niclas Lehmann. Det var det enda målet i en period där Hanhals åter vann skotten med klar marginal (14–9).

I avslutningsperioden visade Kallinge-Ronneby IF varför laget ännu inte har förlorat i allettan. Isak Edman, som var i MoDo i höstas, gick inte att överlista på 44 skott samtidigt som hemmakollegan Arvid Söderblom till slut fick släppa in ytterligare två puckar.

– Men jag tycker vi verkligen gör bra match. Det var små viktiga saker som fällde avgörandet. Vi kom inte in i den riktigt heta ytan framför målet och skakar inte fram så många vansinnigt heta chanser, men det är ju tillräckligt för att göra match av det, tycker Niclas Högberg.

Hanhalstränaren var ändå nöjd med helgen som resulterat i att laget vunnit borta mot Grums efter förlängning och pressat serieledarna på hemmais:

– Mot Grums gjorde vi en jättebra match och borde egentligen haft med oss fler poäng. Men si är nöjda med att vi hittat tillbaka till grundspelet som sitter nu och gör att vi skapar bättre tryck, säger Högberg som är nöjd med hela kollektivet, men vill nämna två spelare som svarade för starka prestationer:

– Det känns som Fredrik Johansson är tillbaka på riktigt. Det är en spelartyp vi behöver, en fysisk tvåvägsspelare som tar stort ansvar i boxplay. Men även Filip Roos gör en bra match, ja överlag är backspelet bättre nu.

Nästa match ställs Hanhals hemma mot Tranås på onsdag.

Lars Aronsson

sporten@kungsbackaposten.se