Han tar över som tränare i Frillesås

Frillesås fortsätter att satsa ungt. Under lördagen presenterades nye tränaren. Joakim Björkman, 28, ska leda bandylaget under föreningens första säsong i elitserien.

– När moderklubben ringer då lyssnar man, säger ”Jocke”.

I februari tog Frillesås BK det historiska klivet upp upp i elitserien. Hemvändande tränaren Mattias Johansson hade en tung roll som spelande tränare. När laget kommande säsong spelar i högsta serien ville Mattias ha avlastning.

Nu är det klart att Frillesåssonen Joakim Björkman tar över som tränare vid sidan av isen. Han kommer att jobba tätt tillsammans med Mattias Johansson, som fortsätter att spela.

– Vi har haft bra diskussioner hela tiden. Jag och Mattias pratat mycket. När moderklubben ringer, då lyssnar man. Det här är väldigt stort för mig, fantastiskt häftigt, säger Joakim Björkman.

”Jocke” var målvakt i Frillesås innan han styrde kosan till andra klubbar. Senast har han gjort åtta säsonger som spelare och tränare i Rättvik, de fyra sista som junior- och seniortränare.

Endast den sista säsongen har han varit seniortränare. Det slutade med att han tog upp Rättvik i allsvenskan, en stor bandyknall även det.

– Jag är ny i tränarrollen. Att vi lyckades gå upp i allsvenskan är så klart otroligt bra. Jag tror mycket på delaktighet. I ett omklädningsrum finns enormt mycket kunskap. Den ska vi ta nytta av, säger Björkman.

I augusti flyttar han ner från Dalarna till Frillesås Halland. Inledningsvis kommer han att bo i en stuga hemma hos mor och far i Frillesås.

– Det är viktigt poängtera att jag inte tänker införa något nytt. Frillesås fortsätter på den utveckling som tagits fram. Det är en oerhört bra grupp. Truppen ser väldigt stark ut. Vi har givetvis lite krokar ute vad gäller nya spelare, men jag tycker det ser bra ut, säger Joakim Björkman.

Frillesås ordförande, Lars-Johan Svanström, är nöjd med att ha klarat av tränarbiten och ha knutit till sig ”Jocke” Björkman.

– Vi har jobbat länge med tränarfrågan. Första samtalet kom direkt när vi blev klara för elitserien. , Mattias Johansson var den som först ringde. Styrelsen var enig direkt. Jocke har haft stora framgångar i Rättvik och passar in bra i vårt team, säger Lars-Johan Svanström.

Under lördagens presskonferens berättade Frillesås att de skickat in ett önskemål om att spela de två första omgångarna på bortais.

– Dessutom har vi reservarenor i bakfickan och kan exempelvis spela i Surtehallen om vi inte kan få is på Sjöaremossen inledningsvis, säger Lars-Johan Svanström.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se