Han blir Hanhals Kings nya juniortränare

Hanhals målsättning inför säsongen var att ta sig upp i antingen J18 eller J20 elit eller både och. Tyvärr slutade säsongen som alla vet i förväg.

Klubbens målsättningar ändras inte utan målsättningen kvarstår att vi skall nå elit. Som ett led i denna satsning har klubben kommit överens med Andreas Terner som kommer från sitt tidigare uppdrag i Frölundas HC U16 Elitlag.

Vem är Andreas?

– Jag är 36 år och född och uppvuxen i Lerum. Jobbar till vardags på räddningstjänsten i Göteborg. Jag har en sambo och två barn, bonusbarn. Vi bor just nu i Hovås tillsammans.

Vad har du för hockeybakgrund?

– Jag startade min hockeykarriär i Lerum BK. Började i hockeyskolan och höll på upp till A-laget. Tog en svängom och spelade Juniorhockey i Mölndals J18 & J20 Elitlag. Jag skulle säga att jag är en rutinerad division 2 och 3 spelare.

Hur började din tränarkarriär?

– Det började med att en tränare i klubben frågade om jag ville hoppa på som tränare. Det är cirka tio år sedan. Jag startade då min karriär i Frölundas ungdomsverksamhet.

Varför Hanhals Kings?

I januari togs första kontakten mellan klubbarna och frågan kom upp om jag var intresserad av jobbet som juniortränare. Då jag hade som målsättning att bli ansvarig för ett juniorlag så blev jag mycket intresserad. Detta blir ett bra steg i min utveckling som tränare. Sedan känns det som att klubben har något riktigt bra på gång. Att jag då får vara med och utveckla klubbens juniorsatsning och med målet att producera fler spelare till A-laget känns som en mycket spännande utmaning.

Peter Olsson

Hanhals Kings