Varla innebandy är klart för spel i division ett nästa säsong. Mästare i kavaj blev laget under onsdagen sedan det stod klart att Vinberg tappat poäng. Arkivfoto

Glädjebesked för Varla

Varla innebandy har vunnit division två. Och idag kom beskedet: laget slipper kvala och är klart för ettan.

– Det är värt att fira, säger klubbens starke man, Roger Nordin.

I och med att Vinberg tappade poäng är nu Varla klara seriesegrare. Det har tidigare brukat innebära ett jobbigt kval till division ett. Men under torsdagen kom beskedet: Varla slipper kval och är direktkvalificerade till ettan nästa säsong.

– Oerhört glädjande! Ett kval är alltid ett kval och vi missade när vi hade chansen för två år sedan. Det är ju inte säkert att man hade grejat att kvala sig upp, säger Roger Nordin.

Han är eldsjälen i klubben som länge suktat efter spel på nationell nivå, vilket division ett innebär.

– Tränarmässigt och ledarmässigt så är vi redo för division ett. Dessutom har vi bra målvakter och många unga spelare som knackar på dörren. Men vi behöver nog spetsa till det med ytterligare fyra, fem spelare, skulle jag tro.

Varla är Hallands största innebandyförening med nästan 700 aktiva och 30 lag igång. Nästa säsong är förhoppningen att få spela hemmamatcherna i Aranäshallen.

– Det här ju ett uppsving för innebandyn i Kungsbacka, helt klart. Nu har vi Aranäs och Frillesås i elitserien och vi och Hanhals strax under. Nu fattas bara bra hallar. Vi hoppas på spel i Aranäshallen, det är den enda som är godkänd, säger Roger Nordin.

Läs även: Innebandyn fast i gärdsgårdsserierna

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar