Fullsatt när Rubin debuterade i Frölundamålet

En fullsatt Kungsbacka ishall välkomnade Hanhalsfostrade Niklas Rubin vars dröm gick i uppfyllelse när han debuterade i Frölundatröjan mot HV71.

– Det var speciellt att vara tillbaka och spela här, säger han.

Redan en dryg timme innan matchstart var det mycket folk som hade tagit sig till arenan. Utanför ishallen dominerade Frölunda-tröjorna men i vimlet syntes även en och annan HV-tröja.

För Niklas Rubin, 23 år, som är uppväxt i Fjärås och fostrad i Hanhals Hockey var det speciellt att får debutera i Frölunda på hemmaplan. Laget han drömde om att få spela i under uppväxten.

– Jag har ju spelat i Hanhals i elva år. Från hockeyskola till a-lag så det var väldigt speciellt att vara tillbaka och med Frölunda som jag alltid velat representera, säger han.

Rubin var bland de första ute på uppvärmningen eftersom han skulle vakta Frölundas mål. När det var dags för nedsläpp var det inför en fullsatt arena med 2 244 i publiken som uppmanades att maka på sig för att alla skulle få plats.

– Jag kände säkert 150 personer på läktaren sedan var det kanske 15 av dem som var familj och vänner som var här och tittade. Jag löste bara några biljetter min farsa fick fixa de flesta.

När matchen startade dröjde det bara 20 sekunder innan han fick Rubin mota ett skott men första perioden förblev mållös. Den mest kvalificerade räddningen var när han fick upp plockarmen på Juuso Ikonens snabba handledsskott.

– Det var kul att får göra räddningar och hjälpa laget. Det är viktigt för självförtroendet och samtidigt visa folk runtomkring laget att jag är med och kan tävla på den här nivån.

I den andra perioden avlossade HV71 betydligt fler farliga skott. Efter att ha räddat två frilägen överlistades han två gånger. Först stötte Jesper Williamsson in kvitteringen från nära håll. Sedan lyfte Johannes Kinnvall in gästernas 2-1-ledning med en backhand.

Den tredje perioden vann Frölunda med 2-1 efter mål av Johan Sundström och Niklas Lasu. Det innebar 3-3 och att matchen gick till övertid.

Frölundas Theodor Lennström avgjorde dock tidigt i förlängningen efter att han kyligt fintat bort Jonas Gunnarsson i HV-målet.

Nästa försäsongsmatch spelar Frölunda i Alvesta den 16 augusti då står Växjö Lakers för motståndet.

– Det har känts bra på isträningen första veckan och det är kul att vara igång nu med fler matcher, säger Rubin.

Björn Alm

sporten@kungsbackaposten.se