Frillesås nyförvärv Jesper Henriksson har bland annat spelat med Nässjö. Idag gjorde han två mål mot sin gamla klubb och blev matchvinnare. Foto: Tobias Sandblom

Frillesås toppar efter stark vändning

Frillesås leder sensationellt allsvenskan i bandy. I andra halvlek mot Nässjö stod FBK för en fenomenal upphämtning och vann med 4–3 (1–3).

– Vi kände ett lugn hela tiden, säger tvåmålsskytten Jesper Henriksson.

Inför matchen var Frillesås obesegrat. Hemmalaget började också bäst. Mattias Johansson missade ett friläge efter fem minuter. Calle Johansson hade en boll i nät i elfte minuten, men målet underkändes på grund av offside.

Det var därför något ologiskt när Nässjö tog ledningen på Sjöaremossen. Frillesås kvitterade, men gästerna kunde näta två gånger till innan paus.

– I paus sa vi till varandra att ta det lugnt och samla oss i försvaret. Vi släppte till lite väl mycket bakåt i första halvlek, säger Jesper Henriksson.

Efter paus var det ett helt annat hemmalag. Frillesås stormade fram i flera anfallsvågor och efter tio minuter av andra var det kvitterat.

Tränaren Mattias Johansson, var nöjd efter den rafflande avslutningen:

– Det här lugnet som vi känner hela tiden kan ta oss långt. Det var en mjuk och besvärlig is, men vi gjorde det väldigt bra. De lag som kommer hit får verkligen slita hårt för att försöka slå oss, säger Mattias Johansson.

Noterbart är att det brukar bli mål på var fjärde hörna i bandy i snitt. Frillesås behövde 16 för att göra ett mål, och då var det snällt räknat. Jesper Henrikssons 4–3 var på en hörnretur.

– Om man väntar tillräckligt länge så får lurar man ner målvakten. Det här är andra gången i rad vi vänder i andra halvlek, säger Jesper Henriksson.

Frillesås hade två tvåmålsskyttar. Förutom Jesper Henriksson så även Fredrik Johansson.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar