Frillesås sköna regndans i derbyt

Det gick att spela bandy i 20 minuter. Resten var (häll)regn och (storm)vind.

Under den perioden vände Frillesås till seger i premiärderbyt mot IFK Kungälv på Skarpe nord.

Regnet höll sig borta i en minut i första halvlek. Sedan öste det på ordentligt, det var till och med ovanligt blött för att vara Skarpe nord i november.

IFK Kungälv behövde bara drygt två minuter för att få hål på Frillesås, när ungerske landslagsmannen Robert Thelin satte bollen bakom Christian Axelsson. Det skulle bli ett snabbt mål till, genom skyttekungen Lukas Persson, innan Frillesås måltjuv Fredrik Brandin höll sig framme i trängseln i Kungälvs straffområde.

– Kungälv började bättre, vi är inte där. Det kändes att vi inte hade spelat vår premiär. Det var uppförsbacke, tycker spelande tränaren Mattias Johansson i Frillesås, som var tillbaka på sin gamla hemmaplan sedan tiden i IFK Kungälv.

IFK Kungälv ökade ledningen på straff, Lukas Persson igen. Sedan följde 20 minuter av plaskade i hällregnet. I 38:e minuten fick Adrian Emretsson stå väldigt omarkerad i Kungälvs straffområde och gjorde inget misstag – 2–3-reduceringen gav Frillesås kontakt igen innan pausvilan.

–Efter 1–3 tog vi över mer och mer, säger Mattias Johansson.

I andra halvlek var det klart bättre väder och bättre is – i 20 minuter. Och ett bättre Frillesås. Fredrik Brandin fick stå väldigt fri och kvittera. Inte så långt efter visade Mattias Johansson hur saker ska gå till. Genom en soloåkning tog han sig ända fram till IFK-målet och fixade Frillesås vändning. Det var matchens prestation.

När Lukas Norrman utnyttjade ett skakigt försvarsspel hos hemmalaget, så kom Frillesås femte fullträff för kvällen – och regnet gjorde comeback med full kraft.

– I andra halvlek har vi kontroll på det. Det var svårt att spela, men vi lyckades hantera det.

De flesta trodde att matchen var över där, men Lukas Persson dunkade in en retur med enhandsfattning och så var det spänning igen. IFK Kungälv låg på för en kvittering, vaskade fram några halvchanser och var någon decimeter utanför som närmst.

– Efter 5–4 var det nervöst. Vi visste att det skulle att det skulle bli en jämn match. Vi har förlorat mot Kungälv två gånger på försäsongen, det här var tredje gången gillt, säger Mattias Johansson.

Frillesås kunde stå emot till slutet och vann säsongens första match.

Niklas Ohlson

Matchfakta

IFK Kungälv – Frillesås BK 4–5 (3–2)

Bandyallsvenskan herr

Mål: Fredrik Brandin 2, Adrian Emretsson, Mattias Johansson, Lukas Norrman.

Publik: 337.

Bra: Mattias Johansson och vändningen.

Relaterade artiklar
Fler artiklar