Frillesås NHL-schema tog ut sin rätt: ”Lever lite som ett bandyproffs”

Gustav Frimans drömmål uteblev. Ett tröttkört Frillesås kom igång för sent och hade egentligen ingen chans mot Västerås. Gästerna vann med 5–3 (3–1).

Frillesås BK:s matchande under december och januari har varit värre än ett fullspäckat NHL-schema. Vilan mellan matcherna är 2,3 dagar.

Mot Västerås öppnade gästerna med mål redan efter 39 sekunder. Och sedan ytterligare ett i sjunde minuten.

Nicklas Gustafsson gav Frillesås ett visst hopp när han reducerade till 1–2 på hörna, hans första strut för säsongen.

Därefter var Gustav Friman nära att göra vad som hade blivit Årets mål. 19-åringen fintade bort halva Västeråslaget, flippade förbi sista backen, men där någonstans fastnade bollen.

– Det var nära att bli en Bollnäs 2.0. Jag gjorde ett liknande mot Bollnäs. Det här målet hade jag nästan räknat in, säger Gustav Friman.

Han blixtanalyserar matchen mot Västerås:

– Svårt lag att spela mot. Rättvända hela tiden och har en väldig fart. Vi fick jobba hårt hemåt i första halvlek och anföll därför med ganska lite folk. Det blir lite enkelt för motståndarna att försvara sig emot.

Andra halvlek blev märklig då Västerås ökade trycket ännu mer. Mot slutet kom dock Frillesås in i matchen. Sergey Pochkunov gjorde 3–5 med två ordinarie minuter kvar och FBK hade sedan bud på något ytterligare.

Gustav Friman håller inte med om att Frillesås är ett slitet lag, men går med på att det är ett tufft matchande.

– Vi tar hänsyn till kropparna och tar därför lite lediga dagar. Klart att man är trött efter 93 minuter mot Västerås, det tar ut sin rätt, säger Gustav Friman.

Efter bandygymnasiet i Sandviken så pluggar han nu extrakurser för att läsa upp sina betyg. Målet är att komma in på universitetet och där studera datavetenskap.

Hinner du med plugget?

– Ja, det funkar rätt bra. Men det är mycket plugg just nu.

Har du det glidigaste livet just nu med tanke på att de andra ska upp till sina arbeten?

– De säger ju det, de andra i laget. Jag förstår inte vad de menar, haha. Nej, det är inte jättetufft med plugget. Man lever lite som ett bandyproffs, säger Gustav Friman.

Trots att han har åldern inne för att ta av gallret, så får det vara kvar. Friman menar att spelstilen gör att han behöver skyddet.

– Jag utmanar ofta och det blir många rapp när man är där framme. Tror inte farsan hade blivit så glad om jag hade tagit av gallret, säger Gustav Friman.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se

Frillesås–Västerås 3–5 (1–3)

Frillesås mål: Nicklas Gustafsson, Fredrik Brandin, Sergey Pochkunov.

Bra: Egentligen inte mycket att yvas över för Frillesås del, men Gustav Friman försökte utmana flera gånger. En frisk fläkt.