Frillesås kvar i botten efter ny storförlust

Topplaget Västerås SK krossade igår bottenlaget Frillesås BK med 11-2. Men redan på onsdag kan det bli jämnare när Frillesås spelar på hemmais mot Sirius? Och kanske blir det målrikt igen – båda lagen har släppt in mest mål i bandyns elitserie.

Topplaget Västerås SK hade inga problem att sänka hallänningarna – i Västerås i går söndag. Redan efter elva minuter dunkade hemmalaget in första målet på en hörna. Och i halvlek stod det redan 6–0 till Västmanlänningarna.

Slutsiffrorna 11–2 hade dessutom kunnat varit ännu större om det inte hade varit för Frillesås BK:s målvakt, Christian Axelsson – som stod för ett stort antal högkvalitativa räddningar.

– Han var helt fantastisk och gjorde både dubbelräddningar och trippelräddningar, berömmer lagledare Tobias Dahl. Hade det inte varit för honom hade det lätt ramlat in sex, sju bollar till. Det konstiga är att han inte blev utsedd till matchens bortalirare av hemmalagets speaker.

Skillnaderna kan vara stora mellan botten och toppen i bandyns elitserie, vilket något nykomlingen Frillesås fått känna på vid flera tillfällen. Vilket också gör att laget just nu ligger sist i tabellen.

Redan på onsdag möter Frillesås tioplacerade Sirius från Uppsala, två lag som kämpar med dålig poängskörd. Men det är också två lag som har en annan sak gemensamt: Båda lagen släpper in en massa mål mest i elitserien. Mest av alla faktiskt.

111 baklängesmål för Sirius och 110 baklängesmål för Frillesås.

Kan det borga för ett baklängesmålkalas på Sjöaremossen?

Fredric Askerup