Elitserien eller ej? Frillesås BK framtida öde kommer att avgöras i den absolut sista allsvenska omgången hemma på Sjöaremossen den 24 februari, det står klart efter att laget kryssat mot Gripen/Trollhättan under lördagen. Arkivfoto: Charlotte Gad

Frillesås kryssade – nu avgörs allt hemma

Under lördagen hade Frillesås chansen att plocka hem biljetten till elitserien i bandy. Men laget fick bara kryss mot Gripen Trollhättan BK. Nu avgörs allt i säsongens sista match hemma på Sjöaremossen den 24 februari.

Det såg länge ut att bli en seger för Frillesås i den allsvenska bortamatchen mot Gripen Trollhättan, men det blev bara 5–5. Fredrik Brandin gjorde matchens första mål efter 20 minuter, men hemmalaget kvitterade. Adrian Emretsson fixade dock en ledning med 2–1 strax före paus efter en hörna.

I andra gjorde hemmalaget ytterligare ett kvitteringsmål. Samma mönster upprepade sig även efter att Anton Heinulf gjort 3–2. Men efter det fick Frillesås ett ryck som de flesta trodde skulle leda till en klar allsvensk serieseger. Calle Johansson gjorde 4–3 med 20 minuter kvar att spela och Fredrik Brandin utökade sedan till 5–3 med bara sex och en halv minut kvar av ordinarie tid. Men hemmalaget åt sig i kapp genom först en snabb reducering och därefter en kvittering på tilläggstid.

Eftersom Frillesås därmed bara leder med två poäng före Falu BS/BK, som slog Nitro/Nora BS med 5–3, så kommer Frillesås elitserieöde att avgöras först hemma på Sjöaremossen mot Tranås BoIS den 24 februari. Där räcker det med en poäng för att Frillesås ska avancera.

Christopher Kullenberg Rothvall

sporten@otv.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar