Frillesås BK klart för Elitserien

7-4 mot Tranås. Nu är Frillesås BK är klart för bandyns finrum – Elitserien.

– Detta är stort. Vi kommer väl att fira detta länge. Men jag har svårt förstå varför Tranås var så taggade, sa Mattias Johansson.

FBK-tränaren gjorde ett mycket vackert mål när han rann igenom och gjorde 4-2 efter en timmas spel. Han fortsatte i hög fart på knä in i nätet bakom målet. 

– Jag var mest rädd för att skada någon av åskådarna där. Fram till minut 70 var jag orolig att vi inte skulle vinna. Tranås hade inget att spela för men var stekheta, sa han.

Fredrik Brandin gjorde fyra mål, ett mål, på straff, och kom upp i 38 totalt. Plus ett assist.

– Det var en jäkligt bra serie. Jag är nöjd. Man måste ta var på lägena om man ska göra tre spelmål. Det sista, när jag trixade bollen över några gubbar och knackade in bollen, var snyggast. Trodde inte det skulle gå så här bra. Det var inga muntra miner när vi förlorade mot Surte på försäsongen.

Brandin har gjort fem säsonger för Kungälv i Elitserien.

– Det är något speciellt med Frillesås, med de ideella krafterna. Nu ska jag åka iväg och krama både Erland och Gösta Johansson.

Så sent som för mindre än år sedan var framtiden högst oviss för bandyfolket. Peter Söderberg, ordförande i Kultur och idrott, ville sätta stopp för att Kungsbacka kommun skulle stötta driften av bandybanan.

Allmänheten rasade. Stödet för de grönsvarta var kompakt. En folklig opinion och politiskt motstånd förslag från Bengt Alderin (C) och Tord du Hane (L) satte stopp för det.

Lars-Johan Svanström, ordförande, sa att han skulle få svårt att somna:

– Detta är helt otroligt. Det fanns inte på kartan när vi började säsongen. Då harvade vi runt i hockeyhallar, förlorade träningsmatcher. Vi hade bra lag men förutsättningarna var usla. Nytt kontrakt, nån stans på mitten, då hade vi varit nöjda. Så går vi upp i serieledning och håller den…

Till hösten kommer lag som de flesta bara läst om eller sett på TV – Sandviken, Edsbyn och Hammarby – leta sig ut till skogen där Sjöaremossen ligger.

Legendaren passade på dela ut inbetalningskort.

– Sätt in 250 kronor så får du se de här lagen nästa säsong, lockade han med.

Clas-Göran Sandblom

sporten@otv.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar