Fortsatt kvalfyllt för Frillesås

Oavsett utgången av fredagens mellan mellan Motala och Frillesås är framtiden fortsatt kvalfylld för hallänningarna.

Matchen på XL Bygg Arena i den östgötska Vättern-metropolen var inte bara den sista seriematchen på bortais – det var också en möjlighet för FBK att säkra en plats i ett kommande kval.

Den möjligheten tog man inte vara på efter förlust med 2–6 där laget låg under efter första halvlek med 0–2 men hade en bit in i den andra ätit sig ikapp till 2–3.

Vad var det för match som ni spelade?

– Det var mot ett Motala som slogs om den sista slutspelsplatsen, så de var ju väldigt taggade, säger Mattias Johansson, assisterande tränare i i laget.

– De slog ju Villa hemma senast, så det är ett duktigt lag. Vi visste att det skulle bli en tuff match. Men jag tycker att det till stora delar blir en relativt jämn match ändå.

Han beskriver Motala som ett effektivare lag vilket märktes under sista kvarten då 2–3 blev 2–6.

– De sätter en hörna direkt i mål och ett mål direkt efter en hörna då vi var på väg tillbaka och hade poängchans. Självklart tufft att förlora men det var en helt OK insats från vår sida, menar Johansson.

Kunde man så här i efterhand ha gjort något annorlunda?

– Vi var inte riktigt beredda på att Motala skulle försvara sig så lågt som de gjorde. De gick mer på kontring när vi trodde att de skulle komma upp mer på oss. Det kanske man hade kunnat gjort annorlunda innan match, säger Mattias.

– Men varje match är unik och jag tycker att vi rycker upp oss i halvtid. Vi är på väg tilllbaka när de får två viktiga mål när vi precis har lassat in en massa energi för att komma tillbaka

Tony Balogh

0303-72 82 24

tony.balogh@kungsbackaposten.se

Fakta

Bandy

Elitserien

Motala-Frillesås

6–2 (2–0)

Mål Frillesås: Mattias Johansson och Lukas Norrman