”Första 15 minuterna är våra bästa”

Det svänger om Varla IBK. Men ännu mer om serieledaren Lidköping, som var starkast när dammet lagt sig. Matchen slutade 8–10.

Varla hamnade först i ett tidigt underläge 0–2, men vände och ledde i början av andra perioden med 4–2. Kanske väckte det övermod hos Kungsbacka-laget.

– Vi gör en ganska bra match. Det är tio minuter i andra perioden som vi går ner oss ordentligt och släpper fem mål, säger Varlas tränare Jonas Gustafsson.

Varla kom igen och snyggade till siffrorna till 6–7 inför slutstriden i tredje perioden. Men två täta mål från serieledaren skapade ett nytt gap. Med två minuter kvar satte Varla 8–10, men kunde inte skaka om gästerna mer.

– Av 60 minuter är det 30 som är fantastiskt bra. De första 15 minuterna är våra bästa för säsongen. Men vi hänger inte med i vissa delar. Vi har stolp- och ribbskott åt ena hållet – och så gör de mål åt andra hållet. Vi gör det bra, men är för dåliga försvarsmässigt för att kunna ta poäng.

Det är oerhört jämnt i tabellen. Varla har en poäng upp till Zenith på allsvensk kvalplats och fyra ner till att åka ur. Nästa fredag väntar Herrestad borta, ett lag som jagar strax bakom.

– En sexpoängsmatch, konstaterar Jonas Gustafsson.

Niklas Ohlson

0303–20 68 22

Varla IBK – IBK Lidköping 8–10 (3–2, 3–5, 2–3)

Innebandy Division 1 västra Götaland herr

Mål: Adam Davidsson 2, Jimmy Kärrdin 2, Linus Almkvist 2, Rasmus Idewald, Fabian Kaneby.

Bra: Jimmy Kärrdin på sin vänsterforwardsplats stack ut mest.