Forsgården lag 1 kom fyra i Göteborg golf cup som spelades förra veckan. 28 lag deltog i tävlingen. Foto: Göteborg golf cup

Forsgården fyra i stor golfturnering

Förra veckan spelades Göteborg golf cup. På fjärdeplats bland 28 lag från västra Sverige kom Forsgårdens lag 1.

Göteborg golf cup är en ungdomsturnering för juniorer som spelas på Göteborgsdistriktets golfbanor. Tävnligen arrangerades för åttonde året i rad. 28 lag med unga golftalanger möts under fem dagar i gruppspelsmatcher och finalspel.

Forsgårdens GK ställde upp med två lag och lag 1 gick hela vägen till match om tredjeplatsen som de förlorade.

– Först var de besvikna men i efterhand är de jättenöjda, det är fantastiskt att bli fyra i en turnering med 28 lag, säger Folke Karlsson, lagledare för Forsgården lag 1.

Ungdomarna som spelar är upp till 21 år och i Forsgårdens lag 1 ingick åtta spelare, både pojkar och flickor, mellan 12 och 16 år. Spelarna har ett handicap på runt 20.

– Det är unga som satsar på golfen, säger Folke Karlsson.

De åtta spelarna i Forsgården lag 1 turades om att spela eftersom bara sex spelare fick gå i matcherna.

– Vi hade ett schema som ungdomarna varit med och tagit fram och sedan när alla spelat sina matcher i gruppspelet så lottade vi vilka som skulle spela i cupen så att det skulle bli rättvist säger Folke Karlsson.

Kommer Forsgården att vara med nästa år?

– Ja, det tror jag. Vi har ju en fjärdeplats att försvara. Frågar du ungdomarna vilken golftävling de tycker bäst om svarar de Göteborg Golf cup. Golf är ju en individuellt sport men här spelar du i lag och det är en gemenskap på kvällarna också med besök på Liseberg och grillkvällar.

Från Kungsbacka kommun deltog även Vallda G&CC, Särö GC och Kungsbacka GK. Vann gjorde Chalmers GK

Karina Hansson

0300-519 83

redaktion@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar