Karolina Bohlin, klubbchef på Forsgårdens Golfklubb, har blivit Club Manager of the Year 2016. Foto: Privat

Forsgården arrangerar lag-EM

Sex frågor till Karolina Bohlin, klubbchef på Forsgårdens Golfklubb, som i sommar arrangerar lag-EM för flickor.

Varför får Forsgården detta arrangemanget?

– Jag tror vi får det för att vi arrangerade Annika Sörenstams Invitational 2014 och det blev en väldig framgång, framför allt publikmässigt. Men att arrangera lag-EM är ganska prestigefyllt. Utan att låta skrytsam så vill jag nog säga att vi dessutom är rätt duktiga på den typen av arrangemang. Vi blev faktiskt till och med uppmanade att söka det. Vi har en bra bana, som ligger centralt, och dessutom nära Landvetter och flygplatsen och vi har en bra organisation. Vi har hyrt hela Säröhus under tävlingen och vi kommer att bussa lag och ledare fram och tillbaka till tävlingarna. Vi har ett 70-tal ideella krafter som kommer att arbeta under arrangemanget.

Vad betyder det för klubben?

– Jättemycket. Det är ett erkännande av att vi gör något bra och det skapar en glöd och en gnista i hela klubben. Framför allt för alla våra unga spelare så kommer detta att bli något särskilt, att få se alla dessa unga tjejer i landslagsdräkt som gör upp om lag-EM-titeln.

Hur går tävlingen till?

– Totalt handlar det om spelare från 20 nationer, med sex tävlande i varje lag, men räknar vi med alla tränare, ledare och coacher inräknat så kommer det att handla om ungefär 250 personer. De anländer den 7 juli, spelar in sig på banan den 8:e och 9:e och sedan pågår själva tävlingarna från den 10 till 14 juli.

Spela in sig på banan, är det något särskilt som kan överraska första gången på Forsgården?

– Forsgården är ingen bana du bara spelar runt, den kräver sin golfare. Spelarna kommer att behöva hålla huvudet kallt i alla 18 hålen, det är en bana som är utmanande hela vägen. Men det lag som vinner här kommer också att vara det bästa laget.

Vad för slags golf får vi se?

– De som kommer för att spela den här tävlingen är de som kommer att leva på golfen i framtiden. Detta är blivande proffs, det här är nästa generations världsspelare. Jag kan lova att det kommer att spelas väldigt, väldigt fin golf under de här dagarna.

Detta kommer att märkas i Kungsbacka?

– Vi hoppas ju det. 2014, när vi hade Annika Invitational, satte vi publikrekord, det var ett enormt drag till exempel när Annika höll sin clinic. Vi hoppas och tror att detta ska kunna väcka ett liknande intresse, det kommer att spelas väldigt bra golf under den här tävlingen. Vi hoppas att det är intressant för medelgolfare också, att komma hit och se ‘shit, vad bra de här unga tjejerna är’. Och vi kommer ju att sätta upp tält och annat för invigning och avslutning, så vi hoppas det ska märkas att det pågår EM-tävlingar mitt i Kungsbacka.  

Mats H Ljungqvist

0300-519 83

mats.h.ljungqvist@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar