Formsvagt Aranäs föll med uddamålet

Aranäs tunga period i allsvenskan fortsätter. På söndagen kopplade de greppet i hemmamötet med Amo – men klarade inte av att avgöra. – Vi sätter inte våra lägen, säger lagledaren Christian Åhman.

Aranäs hade en seger på de fem senaste matcherna. Alstermo sju raka förluster. Det var upplagt för en tät och nervös match med två lag utan självförtroende. Ungefär så blev det.

Lagen följdes egentligen åt fram till 14–14. Sedan skapade Aranäs ett miniryck och gick fram till 16–14 som utökades till 18–15. Tremålsledningen stod sig fram till dryga kvarten kvar. Då slarvade hemmalaget, 20–17 förvandlades till 20–20 och matchens slutskede blev dramatiskt. Det hjälpte inte att hemmalaget både hade 21–20 och 22–21. Under matchens avslutande tio minuter mäktade Aranäs med bara ett enda mål framåt och föll tungt mot smålänningarna som därmed tog en efterlängtad seger.

Aranäs fick ett gyllene läge till att i alla fall få en poäng med ett straffkast i absolut sista sekunden. Men Rasmus Thorbjörnsson.

– Det var tungt. Vi hade räknat med en vinst. Men vi bränner lite mot slutet och Amo hade tre röda kort i andra halvlek så det smällde rätt rejält därute. Men vi sätter inte våra lägen och det måste vi göra om vi ska vinna matcherna, konstaterar Christian Åhman.

På torsdag får laget en chans till att vända trenden då Anderstorp väntar på bortaplan.

Bäst i Aranäs för dagen var målvakten Renny Svennberg och 17-årige sexmålsskytten Erik Rudvall som tvingades utgå efter 45 minuter på grund av en smäll mot huvudet.

– Han behövde inte åka till läkare utan bara ta det lugnt. Vi hoppas att han är med nästa match, säger lagledaren Christian Åhman.

Lars Aronsson

lars.aronsson@kungsbackaposten.se

Handboll

Allsvenskan herrar

HK Aranäs–Amo HK 23–24 (12–13)

Mål, Aranäs: Rasmus Thorbjörnsson 6, Erik Rudvall 6, Tobias Johansson 4, Nikolaj Djordjevic 2, Andreas Lorentzon, Oscar Gentzel, Maz Santos, Emil Lennartsson, Victor Santos