En poäng krävs för trean

Åsa IF har tagit full pott i kvalet. Nu krävs en poäng i sista kvalmatchen mot Velebit på söndag. – Vi har steppat upp rejält hela hösten, säger tränaren, Thorbjörn Svensson.

Seriespelet avslutades skarpt av Åsa IF. Under hösten vann laget tio av de elva sista matcherna.

– Enda fadäsen var mot Fjärås, annars har vi gjort det väldigt bra. Det innebar också att vi fick en extra kvalmatch hemma, säger Thorbjörn Svensson.

Första kvalmachen hemma slutade med seger med hela 4-0 mot skånska Åstorp. I den andra matchen, borta mot division tre-laget Astrio, lyckades Åsa vända 1-0-underläge till seger med 2-1.

– Det är den stora bedriften som vi gjort. Vi kan inte skaffa oss själva ett bättre utgångsläge än vad vi har gjort.

Sex poäng på två matcher innebär att en poäng mot Velebit på söndag räcker för att Åsa IF ska nå division tre och det nationella seriesystemet igen.

– Så gott som alla är tillgängliga. Enda frågetecknet är Daniel Gunnarsson, vår forward. Han kommer inte loss från jobbet i Kungsbacka kommun. Några små förkylningar har vi, men det är ingen som inte kan spela. Alla är så klart väldigt hungriga på den här matchen, säger Thorbjörn Svensson.

Åsas målkung, Wille Berntsson, är tillbaka efter skada och resa. Han gjorde ett inhopp senast och bedöms vara redo för 90 minuter om det behövs.

– Jag har sett Velebits första kvalmatch och Peter Hedman såg deras andra. Det är ett fysiskt starkt lag med några stora pjäser. Jag hoppas att vi kan utnyttja vår speed och har en fördel av att spela på riktigt gräs. I Göteborg är det mest konstgräs och det riktiga gräset kan bli tungt nu på hösten, säger Thorbjörn Svensson.

Avspark på söndag är 14.00.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se